Laden Evenementen
muziek | zaterdag 24 nov 20:00 - 22:00

24 november Opera “La Voix Humaine” (externe organisator)

Tickets

Onderstaand nummer bevat de tickets voor dit evenement in je winkelwagen. Klik op "Koop Tickets" om bestaande deelnemersinformatie aan te passen en de hoeveelheid tickets aan te passen.
Tickets zijn niet meer beschikbaar

De sopraan Michelle Mallinger brengt vrijdag 23 en zaterdag 24 november in de Pletterij de kameropera La Voix Humaine, met begeleiding van pianist Hans Schellevis. De regie is van Hans Nieuwenhuis.  Met liederen van Edith Piaf, Barbara en Poulenc. Gastspreker bij deze voorstellingen is Tom de Haan, stadsdominee in Haarlem.

La Voix Humaine (De menselijke stem) werd in 1928 geschreven door Jean Cocteau als toneelmonoloog voor een vrouw. Het stuk ging in 1930 met succes in première in de Comédie-Francaise in Parijs met de befaamde actrice Berthe Bovy. In 1958/59 heeft componist Francis Poulenc er een opera van gemaakt vrijwel letterlijk gebaseerd op het toneelstuk. De vrouw in het stuk, die wordt aangeduid als ‘elle’, voert een moeilijk telefoongesprek met haar ex-partner en probeert hem onder druk te zetten en een schuldgevoel aan te praten.

foto: Jaap Kroon

Michelle Mallinger, sopraan, behaalde haar Bachelor of Arts diploma in Vocal Performance van de San José State University (VS) in 1998. Daarna studeerde zij aan het Koninklijk Conservatorium (Den Haag), waar ze haar Bachelor of Music graden in koordirectie (2003) en solozang (2005) haalde. Michelle’s operarollen omvatten Dido uit Purcells Dido and Aeneas, La Messagera uit Monteverdi’s Orfeo, Venus in John Blow’s Venus and Adonis (compleet met barok dans en gestiek) en Beatrice van Berlioz’s Beatrice et Benedict. Ze was finalist bij verschillende internationale concoursen. Michelle is een zangdocent aan de Muziekinstituut van de St. Bavo Koorschool in Haarlem, docent Amerikaans-Engels op het Conservatorium van Amsterdam en geeft privé zangles thuis. Ze is medeoprichter van de Stichting La Voix en woont in Haarlem.

 

foto: Sebastian Camsel

Hans Schellevis is dirigent, pianist, score editor en een hartstochtelijk fotograaf. Hij studeerde piano aan de conservatoria van Amsterdam en Den Haag en maakte naam als begeleider van zowel instrumentalisten als vocalisten. ook speelde hij recitals in Europa en de Verenigde Staten. Sinds 2006 werkt hij als score editor voor ondermeer Opera Rara in Londen (Mercadante: Virginia en Donizetti: Parisina) en ZaterdagMatinee (Donizetti: Caterina Cornaro).  Hans, die orkestdirectie studeerde bij Denise Ham in Bournemouth, David Parry in Londen en Arjan Tien in Hilversum, maakte in 2015 officieel de switch naar dirigeren. Tot zijn recente engagementen behoren Pelléas et Mélisande en Così fan tutte, beide voor Opera Studio Nederland en The Old Maid and the Thief voor het Peter de Grote Festival.

 

Hans Nieuwenhuis, regisseur, studeerde Nederlands Recht aan de Vrije Universiteit te Amsterdam maar besloot uiteindelijk te kiezen voor een loopbaan in het theater. Hij werkte de afgelopen 40 jaar als acteur, schrijver, presentator, decor-, licht- en kostuumontwerper maar vooral als operaregisseur. Hij assisteerde bij de Nederlandse Opera een aantal befaamde regisseurs waaronder Götz Friedrich, Harry Kupfer, Lotfi Mansouri, John Copley, John Cox en David Pountney en debuteerde vervolgens in 1979 bij DNO als zelfstandig operaregisseur. Zijn internationale carrière ging van start in 1981 toen hij in Verenigde Staten de Amerikaanse première regisseerde van Philip Glass’ Satyagraha voor de Brooklyn Academy of Music in New York en het Art Park Festival in Lewiston . Na zijn debuut in de Verenigde Staten regisseerde Nieuwenhuis meer dan 100 verschillende opera producties in alle delen van de wereld. Voor de komende seizoenen staan nieuwe regieprojecten op stapel in Canada (Korngold’s Die Tote Stad voor Pacific Opera Victoria), China (Carmen voor Opera Lanzhou) en de Verenigde Staten. Hij begeleidt en coacht jonge zangers.

Foto: Tim Kulk

Tom de Haan is stadsdominee in Haarlem. De stadsdominee is gericht op de stad en alle inwoners. Naast de kerkdiensten waar hij in voorgaat, loopt er inmiddels een aantal jaarlijks terugkerende projecten. Tom heeft een column op de website Haerlems Bodem.

Kaarten kosten € 20 en kunnen gereserveerd worden bij Stichting La Voix.  Kaarten kunnen dus niet via de webpagina van de Pletterij worden besteld.

 

Stichting La Voix

De Stichting La Voix verwacht een belangrijke rol te spelen in het stimuleren van het leren van de zangkunst en het gezonde stemgebruik. Wij produceren concerten en workshops waarbij de (zang)stem centraal staat.

Duidelijk communiceren is van belang bij het spreken en zingen.