Laden Evenementen
Debat | donderdag 24 okt 20:00 - 22:30

24 oktober Debat “Overleven” (externe organisator)

Tickets

Onderstaand nummer bevat de tickets voor dit evenement in je winkelwagen. Klik op "Koop Tickets" om bestaande deelnemersinformatie aan te passen en de hoeveelheid tickets aan te passen.
Tickets zijn niet meer beschikbaar

Dit debat wordt georganiseerd door het bestuur van de Stichting InformatieSteunPunt (ISP) zelforgansiatie voor mensen met een psychisch probleem. Het debat begint om 20:00 uur, de zaal is open vanaf 19:30 uur.

U kunt een ticket kopen via de Pletterij website, als dat problematisch is kunt u telefonisch reserveren 023 – 542 3540

HOOFDTHEMA: OVERLEVEN

Iedereen moet “overleven”, dit geldt voor een ieder in onze huidige maatschappij, van “hoog tot laag”, maar zeker voor mensen met een psyschisch probleem of een psychiatrische achtergrond.. Om te “overleven” zijn er 3 zaken van levensbelang, te weten veiligheid, vertrouwen en volledigheid. Tijdens dit debat gaan we het over deze 3 zaken hebben aan de hand van 3 inleiders.

  • VEILIGHEID Karin Loos is ervaringsdeskundige, die goede resultaten heeft geboekt door met een beperking deel te nemen in de “wereld”, in dit geval als vrijwillige medewerker in de bibliotheek in de gemeente Hoorn.
  • VERTROUWEN Anke Siegers is gespecialiseerd in het functioneren van de Sociale Wijkteams. In haar boek “De Nieuwe Route” geeft zij aanzetten hoe zelfstandig wonende mensen met een psychisch probleem met hulp zelfstandig kunnen functioneren.
  • VOLLEDIGHEID Frits Bosch is psycholoog, had een praktijk in Haarlem en geeft in zijn boek “Help, de psycholoog verzuipt” aan hoe je mensen die de weg kwijt zijn weer het geloof in hen zelf kunt teruggeven.

Deze bijeenkomst  is ook de aanzet tot bijeenkomsten in 2020 en heeft tot doel om nog meer “vernieuwingen” in zorg en welzijn te realiseren, maar ook om preventieve mogelijkheden daarbinnen te introduceren.

In verband hiermede is de vernieuwing van de begrippen: veiligheid, vertrouwen en volledigheid dominant; en dienen slechte ervaringen ter ondersteuning van de “verbeteringen”.
Van de bijeenkomst wordt een verslag gemaakt voor later.

Ton de Vries                         Martien Luijcks

 

Gespreksleiding: Ton de Vries
Verslag: Martien Luijcks