Laden Evenementen
Event | zondag 25 apr 16:00 - 17:00

25 APR ’21 – SCHRIJVERS OP ZONDAG: MATTHIAS ROZEMOND (GRATIS LIVESTREAM)

Tickets

Onderstaand nummer bevat de tickets voor dit evenement in je winkelwagen. Klik op "Koop Tickets" om bestaande deelnemersinformatie aan te passen en de hoeveelheid tickets aan te passen.
Tickets zijn niet meer beschikbaar

Schrijvers op Zondag is een online initiatief van Athenaeum Boekhandel Haarlem, Boekhandel Blokker, Bredero Boeken, Kennemer Boekhandel, Boekhandel De Vries Van Stockum en Stichting Literair Haarlem in samenwerking met De Pletterij.

Eens in de twee weken voert Manon Duintjer één op één gesprekken met schrijvers uit (de omgeving van) Haarlem. Zondag 25 april om 16.00 uur gaat zij in gesprek met Matthias Rozemond over zijn nieuwe boek Amalia. In het jaar dat onze kroonprinses 18 wordt, verschijnt deze historische roman over de grondlegster van ons hedendaagse koningshuis. Het gesprek is via een live stream op de sites van de boekhandels te volgen.

Amalia, prinses van Oranje is de nieuwe historische roman van Matthias Rozemond, bekend van Het spel van licht en donker (over Rembrandt) en De duivelskunstenaar (over Jeroen Bosch). In het voorjaar van 1621 komt de jonge gravin Amalia per toeval naar de Republiek. De strijd tegen de Spanjaarden is net is hervat, er breekt een moeilijke tijd aan in het roerige Den Haag. Ze is 18 en het wordt langzaamaan tijd om haar vleugels uit te slaan. Haar charmes worden opgemerkt door prins Frederik Hendrik, maar ook tegenstanders van de Oranjes hebben haar in het vizier….

Matthias Rozemond (1962) studeerde Duitse taal- en letterkunde. Hij begon op zijn 23e met het schrijven van poëzie. Een eigen bundel (Schepijs op Zomeravonden) verscheen in 2000. Daarnaast schrijft hij literaire recensies voor o.a. het Parool, vertaalt hij Duitse poëzie en is hij als docent Duits verbonden aan het Rudolf Steiner College. Matthias Rozemond woont in Haarlem met zijn vrouw en twee kinderen.

Manon Duintjer (1969) is schrijver, schrijfdocent en journalist. Ze schreef o.a. de roman ‘We zijn verdwaald’ en ontwikkelde het filosofiespel Nomizo. Als docent is Manon verbonden aan de Schrijversacademie en de Querido Academie. Zij interviewt regelmatig auteurs in het openbaar. Manon woont in Haarlem met haar man en twee kinderen.

Schrijvers op zondag gaat op 9 mei in gesprek met Simone Atangana Bekono over haar debuutroman Confrontaties dat op de shortlist van de Libris Literatuurprijs staat (uitreiking 10 mei).