Laden Evenementen
Debat | donderdag 25 jun 16:00 - 17:00

25 JUN ’20 – DEBAT: HAARLEM NA DE CORONA CRISIS (4) CULTUUR, in gesprek met kunstenaars

Tickets

Onderstaand nummer bevat de tickets voor dit evenement in je winkelwagen. Klik op "Koop Tickets" om bestaande deelnemersinformatie aan te passen en de hoeveelheid tickets aan te passen.
Tickets zijn niet meer beschikbaar

In juni staat de Pletterij in het teken van ‘Haarlem na de crisis’. We voeren interviews, gesprekken en debatten over de verwachtingen van Haarlemmers over hoe de stad er na de Corona-crisis voor staat. Wat is er veranderd? Wat niet? Wat kunnen we beter laten? Wat moeten we zeker doen? Verschillende onderwerpen en sectoren komen aan bod zoals toerisme, cultuur, duurzaamheid. De serie wordt geproduceerd samen met NH Nieuws en wordt via de verschillende kanalen van Pletterij en NH Nieuws uitgezonden.

Hoe komt de Haarlemse cultuur uit de crisis?
In gesprek met de kunstenaars en de aanjagers

De culturele sector is zwaar geraakt door de Corona- crisis. Dat geldt voor zowel de makers, musici, theatermakers, kunstenaars als de podia en musea. Donderdag 18 juni gingen we in gesprek met de 4 grote podia in Haarlem en het Frans Halsmuseum. Deze keer praten we met de makers van kunst en cultuur. Degenen om wie het in eerste instantie gaat en waar het allemaal begint.

In Nederland kennen we in de kunst en cultuur het gesubsidieerde en het vrije circuit, en in beide werelden geldt dat de meeste scheppende en uitvoerende kunstenaars kortlopende contracten hebben, weinig arbeidszekerheid en velen van hen bungelen dan ook  onderaan de financiële ladder.
Met het instellen van de lockdown konden de uitvoerende kunstenaars hun vak niet meer uitoefenen en waren er geen inkomsten meer. Een financiële tegemoetkoming was er in de vorm van de TOZO waarmee een minimum inkomen werd gegarandeerd. Tegelijk werd er druk geëxperimenteerd met livestreaming, al dan niet tegen betaling. Hoe zien de kunstenaars zelf hun toekomst? Op wat voor manier kunnen ze blijven werken en hun producten tonen? Zit er nog brood in het toch al karige kunstenaarsbestaan?

Te gast zijn:

  • Mark Alban Lotz, jazz- en impromusicus en bestuurslid van de BIM, de Beroepsvereniging van Improviserende Musici
  • Olivier Diepenhorst, theaterregisseur bij Toneelschuur Producties en Theatergroep Amterdam
  • Nadieh Bindels, oprichter van Nachtwacht Haarlem, organisatie ter bevordering van de Haarlemse nacht- en opkomende en alternatieve cultuur
  • Moderator is Louis Pirenne, Haarlemmer maar cultuuraanjager bij de gemeente Amsterdam en oud-hoofd cultuur van de gemeente Haarlem.

———-//———-

Iedere donderdag van 16.00-17.00 uur vindt in de Pletterij een debat plaats over de verschillende sectoren in de Haarlemse samenleving zoals toerisme, cultuur en duurzaamheid. De debatten zijn bij te wonen door een beperkt publiek, 12 bezoekers, of online te volgen via de livestream.

Het meekijken met het debat via de website of YouTube is gratis maar het wordt op prijs gesteld als u een (DEBAT/ONLINE) ticket aanschaft.