Laden Evenementen
Debat | donderdag 03 mrt 15:00 - 17:00

03 MRT ’22 – TEGENLICHT MEET-UP ISM HET NOVA-COLLEGE: DE DIGI-MENS

Tickets

Onderstaand nummer bevat de tickets voor dit evenement in je winkelwagen. Klik op "Koop Tickets" om bestaande deelnemersinformatie aan te passen en de hoeveelheid tickets aan te passen.
Tickets zijn niet meer beschikbaar

Georganiseerd i.s.m. studenten en docenten van het NOVA-college
Locatie: De Mug, Campus NOVA-college Zijlweg 203 Haarlem

Deze 3e maart – 15.00 uur organiseren het Nova College en debat- en cultuurpodium Pletterij een eerste gezamenlijke Tegenlicht Meet Up. Deze vindt plaats in De Mug van Nova Campus Haarlem op de Zijlweg. Studenten, docenten en de redactie van de Pletterij bereiden een Meet Up voor naar aanleiding van de Tegenlicht uitzending ‘De digitale mens’. Studenten van de welzijn opleiding doen de redactie, studenten facilitair de organisatie en studenten van de media opleiding het camera werk.

Tijdens de pandemie speelde een groot deel van ons leven zich achter een beeldscherm af. We raken steeds meer gewend aan digitale versies van elkaar. Nu bedrijven en overheden naar manieren zoeken om efficiënt op grote schaal met consumenten en burgers te communiceren, lijkt ‘natuurlijke menselijke communicatie’ het volgende terrein waar grote sprongen gemaakt zullen worden. Zien of horen we straks nog het verschil tussen mens en machine? En kunnen deze digitale mensen ons helpen bij het oplossen van structurele problemen zoals personeelstekorten in de zorg en in het onderwijs? En moeten we dat überhaupt wel willen?

Het is de wens van Nova College Campus Haarlem om maatschappelijk meer samen te gaan werken: de campus naar de stad en de stad naar de campus brengen. Het Nova College wil haar studenten voorbereiden op de maatschappij. Niet alleen door het leren van een vak maar ook door te leren hoe maatschappelijk samen te werken. De Pletterij organiseert sinds 2015 regelmatig Tegenlicht Meet Ups waarbij deze toekomstgerichte uitzendingen van de VPRO als uitgangspunt dienen voor gesprek en debat.

Als deze pilot slaagt dan zullen de beide instellingen regelmatig samen bijeenkomsten gaan organiseren. De uitzending wordt gestreamd en is te zien op het youtube kanaal van de Pletterij en het Nova College.

Meer informatie: novacampuspresents@novacollege.nl

SPREKERS:
Pjotter Oudshoorn is hoofd digitalisering bij een advocatenkantoor, was daarvoor docent maatschappijleer en is momenteel via Bibliotheek Haarlem betrokken bij het project Digitaal Sterk om ouderen in Haarlem online en digitaal te houden. Hij heeft ideeën en al eerder meegedaan met een Pletterij-debat. Ook gaat hij kijken of hij een of twee mondige 80-plussers kan meenemen die aan studenten kunnen vertellen over de voor- en nadelen van de snel voortschrijdende digitalisering.

Jos Fransen was tot afgelopen jaar lector Teaching, Learning and Technology bij InHolland. Sinds kort gepensioneerd, maar nog steeds een dag in de week actief op InHolland. Heeft ook gepubliceerd en is ook online te vinden met opinie.

Matthijs Steeneveld is organisatiepsycholoog, futuroloog en publicist over onderwerpen als digitaal vergaderen en digitaal onderwijs. Is over dit onderwerp in het nieuws oa in Trouw.

MODERATOR:
Nick Hogendorp Master of Ideas bij Triple ThreaT.

NOVA COLLEGE HAARLEM

https://www.novacollege.nl/