Laden Evenementen
muziek | donderdag 26 apr 20:30 - 22:30

26 april LP- RELEASE De getatoeëerde man in DE PLETTERIJ

Tickets

Onderstaand nummer bevat de tickets voor dit evenement in je winkelwagen. Klik op "Koop Tickets" om bestaande deelnemersinformatie aan te passen en de hoeveelheid tickets aan te passen.
Tickets zijn niet meer beschikbaar

Donderdag 26 april presenteren het Haarlems folknoise duo Two Hearts Bleeding en de Haarlemse band Grey Lotus hun nieuwste productie, De Getatoeëerde Man (een eerbetoon aan Coil) in de Pletterij. Het iconische, absurdistische stuk “The tattooed man” van Coil diende als uitgangspunt voor dit project, als eerbetoon aan de band. In het proces werd bijna een folk-rock achtige benadering gekozen, met instrumentatie van gitaar, accordeon en stem. Electro-akoestisch componist Martijn Comes bewerkte de remix en opname en productie werd door Daan Arisz gedaan. De muziek op de LP wordt gemaakt door Robèrt Gillese en Daan Arisz op gitaar, Marc Holtman op accordeon en de stem van Joost Verhagen. Martijn Comes, Haarlems componist, maakte een ambiente bewerking van de cover, met als inspiratie de elektronische werken van Coil. Hij gebruikte hiervoor alleen de oorspronkelijke opnames als geluidsbron en werkte er twee nachten aan, met opzet onder het licht van een volle maan.

 

LP-hoes

De hoes van de LP is ontworpen en uitgevoerd door art director & tattoo artist Naomi Jansen. Als tattoo artist maakt zij voornamelijk gebruik van de traditionele technieken, waarbij zij zonder machine, handmatig tatoeages zet. Haar ontwerpen zijn veelal geïnspireerd door symboliek uit heidense (Noord) Europese legenden, sagen en mythen. Voor het ontwerp van de hoes heeft zij zich laten inspireren door zowel tekst als muziek van ‘De getatoeëerde man’. Zij heeft daarnaast tien unieke exemplaren gemaakt. Elke versie heeft een volledig handgemaakte, op kunstleer  getatoeëerde hoes.

Grey Lotus

Grey Lotus is een band die zich niet perse binnen één stijl wil bewegen en in plaats daarvan binnen verschillende genres zoekt naar sfeer, gevoel en vernieuwing. Dynamiek, textuur maar ook oprechte songwriting zijn de belangrijkste kernwoorden. Voor liefhebbers van King Crimson, No-Man, Radiohead, Low, latere Talk Talk, en Swans.  Grey Lotus begon in 2008 als een studioproject van Daan Arisz en Joost Verhagen.

Door groeiende ambities en muzikaal voortschrijdend inzicht begon dit duo steeds vaker met andere musici te werken. In 2011 gaf de band het album ‘The Art of Listening’ uit, gevolgd door het goed ontvangen ‘Our Little World of Glass’ in 2013. Sindsdien doet de band sporadisch unieke en intense optredens in Nederland en België en werkte ze onder andere samen met Sand Snowman, Maarten van der Vleuten, Georgio ‘The Dove’ Valentino en leden van Tuxedomoo.

Facebook  

Soundcloud

Bandcamp

Two Hearts Bleeding

Two Hearts Bleeding is een alt-folknoize duo dat graag de grenzen opzoekt. Er wordt gebruik gemaakt van uitersten: in dynamiek, in stemming, in ritme, in licht en duisternis. De muziek bestaat grotendeels uit origineel eigenzinnig werk en deels uit verassende, in het Nederlands vertaalde covers. De tekstuele inhoud doet er toe: de Engelse en Nederlandse teksten zijn humoristisch, melancholiek, hopeloos & opbeurend – en vaak dat alles tegelijkertijd. Ze vertellen veelal een verhaal. Beide leden maken reeds lang muziek, in allerlei bands en gezelschappen, maar lijken nu pas, voorbij alle schaamte, echt tot hun recht te komen. En hoe fijn het geklooi in oefenruimte & studio ook is – live komt de muziek pas echt tot haar recht. Een optreden van Two Hearts Bleeding is nooit saai omdat ze onmogelijk – uit iets tussen een zekere begaafdheid  & koppige onwil in –  twee keer hetzelfde kunnen & willen spelen. Two Hearts Bleeding is: Marc Holtman –  accordeon extraordinaire, toetsen & andere elektronica, achtergrondvocalen en Robèrt Gillesse – zang, gitaar & ipad apps .

Facebook

Soundcloud

Bandcamp

Martijn Comes

Martijn Comes (1979) is een Nederlandse componist die is gespecialiseerd in klank-karakteristiek in verscheidene muzikale tradities met een zwaartepunt in elektro- akoestische compositie. Hij studeerde af aan de Academie voor Digitale Communicatie (2004) met een proefschrift over live improvisatie met behulp van digitale media en studeerde Compositie voor Film aan het Conservatorium van Amsterdam (2010) met Jurre Haanstra. Daarna volgde hij een Master in Compositie aan de Hogeschool voor de Kunsten Utrecht. Hij schreef diverse werken gebaseerd op onderzoek in popmuziek, hedendaagse muziek en klassieke muziek, waarbij hij elementen uit verschillende akoestische + digitale esthetiek, compositietechnieken en geluidsontwerp combineerde in verscheidene werken.

Facebook

Youtube

Bandcamp