Laden Evenementen
Docu | donderdag 26 jan 20:00 - 22:00

26 JAN ’23 – WIE ZIJN DIE OUDERS EIGENLIJK?

Tickets

Onderstaand nummer bevat de tickets voor dit evenement in je winkelwagen. Klik op "Koop Tickets" om bestaande deelnemersinformatie aan te passen en de hoeveelheid tickets aan te passen.
Tickets zijn niet meer beschikbaar

Iedereen heeft ouders. Aanwezig of niet aanwezig. Ouders die je hebben opgevoed, ouders die je hebben gevormd tot het mens die je nu bent. Maar wie gaan er schuil achter deze opvoeders? Op welke wijze zijn die opvoeders, de ouders zelf opgevoed? Kortom wie zijn die ouders eigenlijk?

Op donderdagavond 26 januari wordt de film ‘Een kind kiest z’n eigen ouders’ vertoond. Na afloop van de film gaat moderator Lecyca Curiel samen met de filmmaker in gesprek met het publiek, met ouders en kinderen. Kom, kijk en praat mee over opvoeding.

Een film over ouders, grootouders en kinderen. Opvoeding loopt als een rode draad door het verhaal over de familie van de maakster. Een intiem beeld met verschillende ideeën, opvattingen en persoonlijke verhalen die contrasteren en overeenkomen. Samen vormen ze een portret. Een familieportret van een hechte familie, ondanks de gescheiden wegen en grote verschillen.

Een van de personages in de film stelt dat de ziel niet sterft en leeft om te leren. Een kind kiest z’n eigen ouders om van ze te kunnen leren, maar het kind is niet altijd blij met z’n keus, zegt het personage.

Bekijk de trailer hier

Lecyca Curiel is moderator en spreker. Ze werkt op internationaal gebied voor verschillende organisaties, waaronder bij Whetston. In 2017 modereerde ze voor het eerst bij IDFA, waar ze inmiddels als vaste moderator werkt. Lecyca studeert Culturele Antropologie aan de UvA, waar ze samen met Kika studeert.

De maker van de film is Kika Schipper. Ze maakte de film vanwege haar interesse voor de wijze waarop ze is opgevoed. ‘Een kind kiest z’n eigen ouders’ is haar eerste lange documentaire die nu in de Pletterij voor de tweede keer wordt vertoond voor publiek.

Uit eten voor het event?
Je kunt in de Pletterij bij Ethiopisch restaurant Queen of Sheba een bijzonder lekkere, authentieke en betaalbare maaltijd krijgen. En, op vertoon van je Pletterij ticket krijg je 15% korting op de rekening!