Laden Evenementen
muziek | zondag 26 jan 16:00 - 18:00

26 januari JazzX Marco Apicella Trio

Tickets

75 beschikbaar
26-01-20 Marco Apicella Trio10,00

Vul alstublieft alle verplichte velden in

75 beschikbaar
26-01-20 Marco Apicella Trio jonger dan 25 jr7,50

Vul alstublieft alle verplichte velden in

“Avontuurlijke speler die risico durft te nemen, toptrio”
“Veel energie, vreugdevol spel”
“Strong Compositions, Flaming piano playing”

De muziek van het Marco Apicella Trio wordt voornamelijk gecomponeerd door de pianist Marco Apicella en is een eigenaardige combinatie van traditionele en moderne jazz. Hun composities en arrangementen variëren van explosieve polyritmische stukken tot introspectieve ballads.
Zelfs al is het een trio, zde drie leden zijn in staat om een ​​breed scala aan sonoriteit te produceren door de dynamiek, een slimme behandeling van instrumentatie en het gebruik van een aantal opmerkelijke acties zoals gedempte of geplukte pianosnaren, gebogen of pizzicato-contrabas en het gebruik van mallets en verschillende sticks op drums.

Het trio is begin 2016 ontstaan rond het Rotterdams Conservatorium. Daarna trad de band al snel op in historische locaties zoals Jazz Cafè Dizzy (Rotterdam) maar ook in concertzalen en theaters zoals De Doelen, het Maas Theater (Rotterdam) ) en de Stadsgehoorzaal (Leiden). Daarnaast trad de band op tijdens het North Sea Jazz Festival 2017, een van de beroemdste jazzfestivals in Europa en de hele wereld.

In maart 2017 bereikte het trio een van zijn belangrijkste prestaties: de 1e prijs op de Leiden Boonekamp Jazz Award 2017, een competitie tussen de beste bands met hun oorsprong in de Nederlandse conservatoria.  De enthousiaste reacties op de prijs brachten het trio ertoe te werken aan een opname van hun originele composities. De release van hun eerste EP is gevolgd door een Europese tournee.

Naast de originele composities speelt het trio ook interpretaties en arrangementen van normen uit de jazztraditie. Apicella wordt beinvloed door pianisten als Herbie Hancock, Oscar Peterson, Keith Jarrett en door composities van moderne jazzartiesten zoals Gerald Clayton, Vijay Iyer en Taylor Eigsti.

Het Marco Apicella Trio bestaat naast de pianist Marco uit Elvis Homan op Drums en Johannes Fend  op basgitaar.

jazzX

De missie van jazzX is het bijdragen aan blijvende vernieuwing van de muziek door het ondersteunen van eigen werk van jong jazz talent.