Laden Evenementen
Debat | woensdag 26 mei 20:00 - 21:00

26 MEI ’21 – TEGENLICHT MEET-UP: ‘WONEN BUITEN DE BOX’ (GRATIS LIVESTREAM)

Live stream gratis

Voor deze live stream is geen ticket of reservering nodig. De Live stream start automatisch via YouTube.com/user/MCHHaarlem.

Heb je een vraag neem dan contact met ons op via info@pletterij.nl

LIVESTREAM
U kunt onze livestreams gratis volgen via de homepage van de website, onze Facebook-pagina of ons Youtube-kanaal en na afloop zijn ze als podcast terug te zien op het YouTube-kanaal van de Pletterij.

WONEN BUITEN DE BOX
We zitten middenin een wooncrisis, die vooral jonge mensen treft. De overheid heeft de regie losgelaten, maar de markt lost de woningnood niet op. Dus hoe kun je nu nog betaalbaar wonen in Nederland? En hoe komen we aan 1 miljoen nieuwe woonplekken voor 2030?

Wordt het bouwen, bouwen, bouwen, voor iedereen een doosje van beton, of kan de woningnood ook creatiever en duurzamer worden opgelost? De Pletterij en het ABC Architectuurcentrum doorkruist Haarlem en de regio op zoek naar inspirerende oplossingen voor het wonen van de toekomst. Welke mogelijkheden zijn er en wat is er voor nodig om die te realiseren?

Gastsprekers tijdens deze Meet Up:

 

Eva Zweers van wooncoörporatie de Torteltuin in Amsterdam.
Nieuwe huizen van de stad zijn duurzaam, sociaal en betaalbaar. Deze drie peilers brengt de Torteltuin in de praktijk vanuit het gedachtegoed van de ‘permacultuur’.

 

 

 

 

Coen-Martijn Hofland
Bewoner van een Kluswoning en Stadsontwikkelaar bij BDP|Bouwfonds Gebiedsontwikkeling.

 

 

 

Cathy Moerdijk
Burgerinitiatief Leven op Water is van om eerst een drijvend horeca paviljoen met terras en steigers te realiseren en later betaalbare duurzame autarkische waterwoningen.

 

 

 

 

Ernest van der Meijde
Directeur/eigenaar van projectontwikkelaar Wibaut en initiatiefnemer van jongerenhuisvestingconcept 1828.

 

 

 

Marie-Thérèse Meijs
Wethouder Wonen gemeente Haarlem.

 

 

 

 

 

 

Marieke Heilbron
Directeur-bestuurder bij woningcorporatie Elan Wonen

 

 

 

 

 

Moderator van deze Meet Up is:

 

Annemiek van Bentem
Freelance Communicatiemanager

 

 

 

Deze VPRO Tegenlicht Meet Up zal plaatsvinden in de vorm van een ronde tafelgesprek, maar gezien de corona-maatregelen helaas zonder publiek. Wel is het mogelijk de Meet Up te volgen op de website, de Facebook pagina en het YouTube kanaal van de Pletterij. Via chatfunctie van de live-streaming kunnen er ook online vragen gesteld worden.

 

-coverfoto Rik Meijer