Laden Evenementen
Event | vrijdag 26 mrt 08:00 - 17:00

26 MRT ’21 – EXPO & WANDELROUTE: WALK THIS WAY (T/M 23 APRIL)

Tickets

Onderstaand nummer bevat de tickets voor dit evenement in je winkelwagen. Klik op "Koop Tickets" om bestaande deelnemersinformatie aan te passen en de hoeveelheid tickets aan te passen.
Tickets zijn nog niet beschikbaar

WALK THIS WAY (26 MAART T/M 23 APRIL)

Vrijdag 26 maart start in de Haarlemse binnenstad de cultuurfotografie expositie & wandelroute ‘Walk This Way’. Vier weken lang etaleren lokale ondernemers, culturele organisaties en stichtingen in totaal ruim zestig werken van twintig Haarlemse fotografen.

HAARLEM-Patronaat lanceert in samenwerking met Frans Hals Museum, Stadsschouwburg & Philharmonie Haarlem, Pletterij, Toneelschuur en ruim veertig lokale ondernemers en organisaties de culturele expositiewandeling Walk This Way. Vier weken lang exposeren deze culturele instellingen en ondernemers foto’s van Haarlems diverse, culturele aanbod in hun etalages. De foto’s vormen een wandelroute dwars door het historisch stadshart. Deze stelt het rijke culturele aanbod tentoon, creëert extra verkoopmogelijkheden voor lokale ondernemers en nodigt de wandelaars uit het historisch centrum met een andere blik te bekijken.

PODIUMFOTOGRAFIE IN DE SPOTLIGHT
Reeds een jaar staat het culturele leven op een laag pitje. Podia en musea konden nauwelijks tot niet open, artiesten en kunstenaars mogen niet optreden of exposeren. Het maakt dat de culturele invulling van onze levens vrijwel stil is komen staan. Noodzakelijk, maar ontzettend jammer gezien het veelzijdig aanbod dat Haarlem te bieden heeft. Hetzelfde geldt voor de fotografen van deze culturele evenementen, ook zij hebben hun passie voor het vastleggen van podiumkunsten moeten pauzeren. Om zowel hen als het Haarlems cultureel aanbod in een verdiende spotlight te stellen, ontstond het idee voor Walk This Way. Lokale ondernemers die evengoed zwaar getroffen zijn door de crisis, werden benaderd met de vraag of zij mee wilden doen aan de expositie. Naast dat een extra aanloop van klanten natuurlijk wordt verwelkomd, was hun reactie overwegend enthousiast omdat zij Haarlem en Haarlemmers een warm hart toedragen: men wil elkaar een hart onder de riem steken door de stad iets cadeau te doen.

COLLECTIEF CULTUURAANBOD
De expositie bestaat uit ruim 60 foto’s van 20 verschillende Haarlemse fotografen, gemaakt in (of in opdracht van) Patronaat, Stadsschouwburg & Philharmonie Haarlem, Pletterij en Toneelschuur. De foto’s hangen willekeurig verdeeld door de stad, waardoor het geen afzonderlijke programma’s zijn, maar een collectief aanbod. Frans Hals Museum neemt op unieke, geheel bij het museum passende wijze deel aan de expositie; hier hangen vier portretfoto’s van lokale artiesten zoals LAKSHMI, Rilan & the Bombardiers, Severin Bells en GUYY die men met verfrissende blik naar de museumcollectie laten kijken. De Walk This Way-route is te volgen via deze link. Hier kunnen wandelaars en nieuwsgierigen per locatie bekijken welke foto er hangt, waar deze is genomen en door welke fotograaf. Daarnaast wijzen duurzame straatstickers passanten op de expositie; door simpelweg de QR-code te scannen met de telefooncamera, komen zij automatisch op de routekaart uit.

WERKEN TE KOOP
Om de fotografen extra te ondersteunen, biedt Walk This Way ook de mogelijkheid om de werken te kopen. Via de contactgegevens op kaartjes bij de foto’s kunnen zij direct contact opnemen met de fotografen of culturele instellingen om te informeren naar eventuele aanschaf. De expositie duurt tot en met vrijdag 23 april 2020. Walk This Way laat niet alleen zien hoe rijk en divers het Haarlems cultureel aanbod is. Het benadrukt wat de podia, artiesten en fotografen naar hartelust weer willen presenteren. Wat er mogelijk is in onze stad en wat er weer gaat komen zodra de pandemie goed en wel achter ons ligt.

DEELNEMENDE FOTOGRAFEN:
PATRONAAT:
Archie Backx
Cas Kerkwijk
Félice Hofhuizen
Hans Schoo
Harold Versteeg
Irwan Notosoetarso
Jaap Kroon
Peter van Heun
Willem Schalekamp

FRANS HALS MUSEUM:
Brechje Tromp
Sebastiaan Snitker
Mike Pasarella
Jaap Kroon

STADSSCHOUWBURG & PHILHARMONIE
Bibi Veth
Ruben May
Peter van Heun
Melle Meivogel
Anne Reitsma

PLETTERIJ:
Harry van Kesteren

TONEELSCHUUR
Bibi Veth
Roel van Berckelaer
Sanne Peper
Moon Saris