Laden Evenementen
Debat | dinsdag 26 nov 20:00 - 22:00

26 NOV ’19 – DEBAT: TOERISME IN HAARLEM (2)

Tickets

Onderstaand nummer bevat de tickets voor dit evenement in je winkelwagen. Klik op "Koop Tickets" om bestaande deelnemersinformatie aan te passen en de hoeveelheid tickets aan te passen.
Tickets zijn nog niet beschikbaar
foto: mauro mora/unsplash

Dit debat is geselecteerd door We Are Public.
Houders van een WAP-pas hebben gratis toegang.

 

 

TOERISME – DE LUSTEN EN DE LASTEN

Na het debat op 13 november zoomen we in op de lusten en de lasten van toerisme in Haarlem. Hoe belangrijk is hier het toerisme voor de middenstand, de horeca? Profiteert de Haarlemse cultuursector ervan? En de hotels? En is de groei van de AirBnB accommodaties een bijdrage aan het leefklimaat? Of juist niet?

Hoe verkopen we Haarlem, wat is dat voor een merk?

En hoe ervaren binnenstadbewoners bewoners dit alles? Voelen die zich figuranten in eigen stad? Of valt dat reuze mee? Iedereen is toch af en toe toerist?

Als gasten hebben wij achtereenvolgens: Maud Vroom, hotelier (Frans Hals Hotel), Libardo Hertog (lid Centrum Management Groep namens MKB Haarlem), Ann Demeester (directeur Frans Hals museum) en Pierre Winkler (secretaris van de Wijkraad Binnenstad).

Het debat zal een aanzet vormen op verdere gedachtevorming in Haarlem: wat willen we met toerisme en hoe ver gaan we ermee?

We verwachten dan ook raadsleden, bewoners en ondernemers voor een open debat, na de inleidingen.