Laden Evenementen
muziek | zaterdag 26 nov 20:00 - 22:00

26 NOV ’22 – TRIO SCHOUTEN, JANSEN, COURTOIS & ZIPORYN

Tickets

Onderstaand nummer bevat de tickets voor dit evenement in je winkelwagen. Klik op "Koop Tickets" om bestaande deelnemersinformatie aan te passen en de hoeveelheid tickets aan te passen.
Tickets zijn niet meer beschikbaar

Line-up
Evan Ziporyn – (bas)klarinet
Fie Schouten – bassethoorn/basklarinet
Vincent Courtois – cello
Guus Janssen – piano

Trio Schouten-Janssen-Courtois speelde in oktober 2021 in de Pletterij, in augustus 2022 op de ZomerJazzFietsTour in combinatie met Louis Sclavis en op 26 nov treden zij samen op met de Amerikaanse basklarinettist Evan Ziporyn. Compositie en improvisatie wisselt elkaar af en werkt als inspiratie voor datgene wat komt.

Fie Schouten, klarinetten, en Guus Janssen, pianist, componist, werkten vaak samen. Schouten speelde composities van Guus Janssen en zij speelden samen als improvisatoren.

Vincent Courtois heeft zich de afgelopen decennia ontpopt tot een van de meest veelzijdige cellisten van dit moment. Hij is niet alleen solist, maar ook bandleider van onder andere zijn eigen kwartet en artistiek leider van het Franse La Compagnie de l’Imprévu. Op recente cd’s is hij te horen met saxofonisten Robin Fincker en Daniel Erdman, als solist met 20e eeuws cellosolorepertoire en binnenkort komt de 2e film uit van de kindertekenfilm Ernest en Célestine waarvoor hij de muziek componeerde en met veel verschillende collega’s deze opnam.

Evan Ziporyn De muziek van componist/dirigent/klarinettist Evan Ziporyn (1959) heeft hem van Balinese tempels naar concertzalen over de hele wereld gebracht. Onlangs verscheen zijn orkestrale versie van David Bowie’s laatste album, Blackstar, op Islandia Music, met Ziporyn als dirigent van zijn eigen Ambient Orchestra met Maya Beiser, cellosoliste. Sinds de première in 2017 heeft Ziporyn het werk gedirigeerd in Boston, Barcelona, New York Central Park Summerstage, Australië’s Adelaide Fringe Festival, Strathmore Hall, en tal van andere nationale en internationale podia. 2019 zag ook de wereldpremières van twee nieuwe werken, het drumconcert Impulse Control voor het Bowling Green New Music Festival, en de gamelan/string hybride Air=Water voor Philadelphia’s Network for New Music.
Van 1992 tot 2012 was hij muziekregisseur, producer en componist/arrangeur van de Bang on a Can Allstars, waarmee hij in 2005 de Musical America’s Ensemble of the Year award won. Hij heeft ook opnames gemaakt en toerde met Paul Simon (You’re the One) en het Steve Reich Ensemble, dat in 1998 een Grammy won voor beste kamermuziekuitvoering.

LIVESTREAM -info & kosten
De realtime-livestream ticketprijs bepaal je zelf. Je koopt een ticket/tickets via de website. We vragen een minimumbedrag van €5,00 pp (incl.9% btw). Samen kijken kan, je hoeft in principe maar één keer te betalen maar voel je zeker vrij om per persoon te betalen. Wij kunnen zo de muzikanten een realistische vergoeding bieden én zorgen dat ons programma ouderwets eigenzinnig blijft! Een half uur voor de start van het concert krijg je per email een link doorgestuurd naar de livestream.

Uit eten voor het concert?
Je kunt in de Pletterij bij Ethiopisch restaurant Queen of Sheba een bijzonder lekkere, authentieke en betaalbare maaltijd krijgen. En, op vertoon van je Pletterij ticket krijg je 15% korting op de rekening!