Laden Evenementen
| maandag 29 okt 20:30 - 22:00

29 oktober” Eigenwijs presenteert The Musical History Tour in The Irrational Library

Tickets

Onderstaand nummer bevat de tickets voor dit evenement in je winkelwagen. Klik op "Koop Tickets" om bestaande deelnemersinformatie aan te passen en de hoeveelheid tickets aan te passen.
Tickets zijn niet meer beschikbaar

David Rovics met The Musical History Tour

Armand noemde hem enkele jaren geleden steevast tegen iedereen die het maar horen horen wilde ‘de enige relevante singersongwriter die Amerika vandaag de dag nog kent’. En als Armand zoiets zei, dan sprak je dat niet tegen.
Er was trouwens ook weinig tegen in te brengen. De eenenvijftigjarige David Rovics behoort tot een folktraditie die zo goed als uitgestorven lijkt. Hij schrijft ‘topical songs’ zoals bijvoorbeeld Phil Ochs dat in de jaren zestig deed en Woody Guthrie in de jaren veertig. Rovics becommentarieert de wereld met zijn liedjes. En die zijn zonder uitzondering scherp en kritisch. Als er vandaag iets in de wereld gebeurt is de kans groot dat de Amerikaan er morgenavond een song over heeft. Zijn oeuvre is inmiddels zeer omvangrijk en is vrij te beluisteren via zijn website, Soundcloud of Bandcamp, al wordt het aanschaffen van cd’s bij concerten altijd op prijs gesteld.
Rovics speelt nauwelijks in het reguliere pop-, folk- of theatercircuit, maar vooral bij demonstraties, bezettingen en andere plaatsen waar mensen in verzet komen tegen de ontwrichting van aarde en samenleving. Wat dat betreft is hij bij de Irrational Library perfect op zijn plek.
Dit najaar trekt hij door Amerika en Europa met zijn Musical History Tour. Songs rond thema’s die parallellen trekken tussen verleden en heden. Over oprukkend fascisme, de situatie in het Midden Oosten, alles vernietigend consumptieliberalisme en wat al niet meer. Maar er kan ook gelachen worden, zoals bij zijn publieksfavoriet ‘I’m a better Anarchist than You’.
Wie weigert van de geschiedenis te leren is gedoemd die te herhalen.

Er is nog een drietal(!) plaatsen beschikbaar, dus reserveren is zeer aanbevolen. Dat kan met een mailtje naar Peter Bruyn: pbruyn@worldonline.nl

Website David Rovics

Hier een groot aantal Rovics-clips op YouTube

Een artikel over David Rovics op Frnkfrt

De facebookpagina van The Irrational Library

Facebook event