Laden Evenementen
Docu | donderdag 27 feb 20:00 - 22:30

27 FEB ’20 – DOCU: PETROL DOLLARS FOR A DIFFERENT ENGINE

Tickets

Onderstaand nummer bevat de tickets voor dit evenement in je winkelwagen. Klik op "Koop Tickets" om bestaande deelnemersinformatie aan te passen en de hoeveelheid tickets aan te passen.
Tickets zijn niet meer beschikbaar

In de documentaire ‘Petrol Dollars for a Different Engine’ wordt de klimaat activistische Eline Hesse 3 jaar lang gevolgd door filmmaker Robin Vogel in haar zoektocht om haar aandelen zo duurzaam mogelijk te herinvesteren. Eline is 18 jaar wanneer ze van haar vader, een gepensioneerde Shell manager, een effectenportefeuille ontvangt van 150.000 euro met onder andere aandelen in Shell en McDonalds.

Het koppelen van haar kapitaal aan haar idealen blijkt geen gemakkelijke opgave. Ze snakt naar erkenning van haar vader en raakt verstrengeld in onhaalbare idealen en ideeën. Met de film wil Eline andere millennials inspireren om net als zij ook de verantwoordelijkheid te nemen voor hun keuzes, of dat nou met 50 of 50.000 euro is. “De komende decennia zal er een ‘Great Wealth Transfer’ plaatsvinden, waarin tientallen miljarden euro’s van de babyboom naar de millennial generatie zullen gaan”. Eline hoopt een intergenerationeel gesprek op te starten om een uitweg te vinden hoe we samen verantwoord gaan investeren in een betere toekomst.

Eline Hesse is te gast bij de screening en zal in gesprek gaan met de moderator en het publiek over haar documentaire.

 

DocuLab

DocuLab, het Haarlemse podium voor talentvolle documentairemakers. Met verrassende documentaires, actuele thema's en verdiepende nagesprekken.