Laden Evenementen
Debat | vrijdag 27 jan 16:00 - 17:00

VRIJ 27 JAN ’23 – POLITIEK CAFÉ

Live stream gratis

Voor deze live stream is geen ticket of reservering nodig. De Live stream start automatisch via YouTube.com/user/MCHHaarlem.

Heb je een vraag neem dan contact met ons op via info@pletterij.nl

Huisartsentekort in o.a. Zuid-Oost en eindelijk een islamitische begraafplaats?

De Pletterij gaat, in samenwerking met Haarlems Nieuwsblad en NH Nieuws, ook dit jaar verder met de serie: Politiek Café. Daags na de raadsvergadering blikken we terug op wat de afgelopen weken in politiek Haarlem is gebeurd. Welke discussies zijn gevoerd, welke besluiten zijn genomen, wie vielen er op?

Presentatoren Joost Verhagen, Geja Sikma (NH Nieuws) en Jan Hoekema (Pletterij) blikken terug op de eerste weken van 2023. Daarna worden de hoofdrolspelers van de afgelopen periode geïnterviewd waarna we met muziek afsluiten. Het programma is voor publiek gratis toegankelijk en is ook te volgen via de livestream. De livestream is gratis volgen via de homepage van de website, onze Facebook-pagina en ons Youtube-kanaal en nu ook op de websites van het Haarlems Weekblad en NH Nieuws. Na afloop zijn ze als podcast terug te zien op het YouTube-kanaal van de Pletterij.

Te gast zijn deze keer Moussa Aynan (Jouw Haarlem) en Jasper Drost (GroenLinks). Zij gaan in gesprek over de aanleg van een islamitische begraafplaats in Haarlem. Nadat het verzoek voor de aanleg van een islamitische begraafplaats twee jaar op de plank was blijven liggen is er nu volop aandacht voor. De gemeente Haarlem staat open voor een islamitische begraafplaats, zoals al jaren gewenst wordt door de moslimgemeenschap. Maar de politiek worstelt met het ruimtegebrek. Er is alleen nog maar plek in de zo gekoesterde groene zoom om de stad heen. De gemeenteraad bleek afgelopen week sterk verdeeld of dat zomaar opgeofferd kan worden. Alleen wordt de roep om zo’n speciale begraafplaats wel steeds groter. 

Frank Visser (Christen Unie) en Thessa van der Windt (D66) gaan in debat over het tekort aan huisartsen waar Haarlem mee worstelt. Zeker in Zuid-Oost, Schalkwijk en Slachthuisbuurt, waar veel woningen worden bijgebouwd. Hoe gaat Haarlem dat oplossen? 

De column is van Vincent Puite, huisarts in Schalkwijk. Muziek is er als vanouds van meester- accordeonist Roelof Ruis.

Aansluitend op het Politiek Café is de Nieuwjaarsreceptie van de Pletterij. Proost mee op het nieuwe jaar!

TOEGANG
De opnames zijn gratis toegankelijk (vrijwillige bijdrage mag!). Je kunt gewoon binnenlopen.
LIVESTREAM
Je kunt onze livestreams gratis volgen op ons Youtube-kanaal en na afloop zijn ze er als podcast terug te zien.

Uit eten na het bezoek aan het Politiek Café en de Nieuwjaarsreceptie? Je kunt in de Pletterij bij Ethiopisch restaurant The Queen of Sheba een bijzonder lekkere, authentieke en betaalbare maaltijd krijgen.