Laden Evenementen
muziek | zondag 27 jan 16:00 - 18:00

27 januari JazzX JELLE WILLEMS group

Tickets

Er zijn geen tickets meer beschikbaar omdat dit event reeds is begonnen/voorbij is.

Gitarist Jelle Willems bouwt met zijn band een muzikale brug tussen oud en nieuw. Symmetrische en harmonische structuren en solide samenspel vormen de basis van zijn muziek.

Jelle Willems studeerde in 2015 cum laude af aan het Conservatorium van Amsterdam en heeft er onlangs zijn masteropleiding voltooid. In Parijs volgde hij lessen bij vooraanstaande Europese musici als Nelson Veras en Bo van der Werff. Daarna ging Willems driftig aan de slag: eigen composities maken en vooral het eigen, uniek muzikale stemgeluid verder ontwikkelen. De door hem geschreven composities zijn geïnspireerd door de muzikale taal van de Franse componist Olivier Messiaen (1908 – 1992). De symmetrische structuren en toonladders die in de muziek van Messiaen te vinden zijn worden door Willems op een natuurlijke manier verwerkt in zijn composities en improvisaties. De band bestaat naast Jelle Willems uit Loran Witteveen, piano, Pedro Ivo Ferreira, contrabas en Tancrède Derijard-Kummer, drums.

jazzX

De missie van jazzX is het bijdragen aan blijvende vernieuwing van de muziek door het ondersteunen van eigen werk van jong jazz talent.