Laden Evenementen
Event | zaterdag 27 okt 15:00 - 18:00

27 OKT ’18 – EVENT: BOEKPRESENTATIE TAURUS (EXTERNE ORGANISATOR)

Tickets

Onderstaand nummer bevat de tickets voor dit evenement in je winkelwagen. Klik op "Koop Tickets" om bestaande deelnemersinformatie aan te passen en de hoeveelheid tickets aan te passen.
Tickets zijn niet meer beschikbaar

 

Op zaterdagmiddag 27 oktober zal tussen 15.00 uur en 18.00 uur in de Pletterij in Haarlem de boekpresentatie plaatsvinden van de biografie van de Haarlemse progrockband  Taurus.

Eind september/begin oktober zal de biografie over Taurus verschijnen onder de werktitel: De Haarlemse progrockband Taurus. Het is geschreven door Taurus-drummer Dennis Plantenga (Bevan). Hij heeft onder de werktitel De Haarlemse progrockband Taurus vanuit zijn perceptie de opkomst en ondergang  van  de progrock Taurus in kaart gebracht.

Het eerste deel van het boek laat zien hoe hij de progrock ontdekt en er alles aan doet om er onderdeel van te worden. Na ervaringen bij verschillende bands in Amsterdam komt hij terecht  bij een Haarlemse band die wegens ruimtegebrek onderdak krijgt in het st. Lucia Klooster te Bennebroek. Daar wordt besloten onder de naam Taurus verder te gaan, om na een repetitieperiode van bijna drie jaar zich aan het clubcircuit te openbaren. Deel twee van het boek zit vol anekdotes over onvoorziene situaties die zich voor, tijdens en na het optreden voordeden. Tenslotte wordt in het derde deel verteld hoe de connectie met Hilversum de sfeer en de idealen van de band op een niet gewenste koers zette. Vanaf het moment dat serieuze plaatopnames in gang werden gezet, ontstonden de eerste fricties, met bandwisselingen tot gevolg.

 

 

 

 

Het boek is een geschreven documentaire geworden van een groep mensen die veel verder hadden kunnen komen dan ze al hadden gedaan. Het plan om het in boekvorm uit te geven ontstond omdat er geen beeldmateriaal bestaat van hun optredens. Deze biografie verschaft nu een inkijk in een tijd die niet meer bestaat.

 

 

 

De presentatie zal worden opgeluisterd door de band Shield2, die onder leiding staat van Taurus bassist Jos Schild. De bezetting van de band is:

Liesbeth Ultee: zang, percussie, slagwerk en synthesizer

Willem Lommerse: zang, elektrische / akoestische gitaren, mandoline, banjo en pedal steel gitaar.

Peter Schild: basgitaar

Jos Schild: zang, elektrische / akoestische gitaren en accordeon

Harry Verhoeven: drums

De muziek van Shield2 is een mix van eigen werk en niet alledaagse covers. Er wordt momenteel gewerkt aan de release van hun debuut CD, waarvan de demo’s al klaar zijn.