Laden Evenementen
Debat | dinsdag 27 okt 20:00 - 21:00

27 OKT ’20 – DEBAT: EEN BURGERBERAAD VOOR HET KLIMAAT -externe organisator-

Tickets

Onderstaand nummer bevat de tickets voor dit evenement in je winkelwagen. Klik op "Koop Tickets" om bestaande deelnemersinformatie aan te passen en de hoeveelheid tickets aan te passen.
Tickets zijn niet meer beschikbaar

De zaaltickets zijn uitverkocht maar je kunt meekijken via de gratis live-stream!

De debatten van de Pletterij worden live-gestreamd. Deze ‘openbare’ livestream is op het moment van uitzending te zien via de website van de Pletterij, onze FaceBookpagina en het ons YouTube-kanaal. Op het YouTube kanaal kun je ook later het debat nog eens terugkijken.

Een Burgerberaad voor het klimaat – Een weg uit de impasse, ook voor Haarlem?

Op 27 oktober organiseert Extinction Rebellion Haarlem een informatieavond over het burgerberaad voor het klimaat. Deskundige Walter Wittkamp zal zijn kennis delen.

Extinction Rebellion heeft in september actie gevoerd in Den Haag en Amsterdam om de klimatologische en ecologische crises te bestrijden. Om nog te redden wat er te redden valt, wil de actiegroep een burgerberaad instellen. Een burgerberaad is een gelote groep burgers die zich laat voorlichten door experts, vervolgens daar uitgebreid over beraadslaagt en ten slotte bepaalt welke maatregelen genomen moeten worden.

Als het de overheid al niet lukt om de klimaatcrisis adequaat aan te pakken, waarom dan wel een verzameling willekeurige burgers? Wat zijn de resultaten van het burgerberaad in Ierland, Frankrijk en Gdansk? En hoe kunnen we het burgerberaad in Haarlem inzetten om lokale maatregelen te nemen tegen de klimatologische en ecologische crises? Walter Wittkamp zal ingaan op deze vragen en er is uiteraard gelegenheid om met elkaar in gesprek te gaan.

Lees alvast de gids van Extinction Rebellion.

De avond zal ook te volgen zijn via livestreaming.

TER INFO: VENTILATIE IN DE THEATERZAAL
De Pletterij heeft in de zaal een uitstekende luchtverversings-installatie hangen die werkt op basis van het gemeten CO2-gehalte in de zaal. De installatie is zichtbaar als 2 hele grote bakken aan het plafond. Een voor de afvoer van lucht, de ander voor aanvoer van verse lucht van buiten. Omdat de lucht niet wordt gekoeld heeft de verse lucht de temperatuur van de buitenlucht. Het CO2- gehalte is gemiddeld rond de 600PPM.