Laden Evenementen
Debat | woensdag 28 apr 16:00 - 16:30

28 APR ’21 – EEN GOED GESPREK MET… MERIJN DE BOER (GRATIS LIVESTREAM)

Tickets

Onderstaand nummer bevat de tickets voor dit evenement in je winkelwagen. Klik op "Koop Tickets" om bestaande deelnemersinformatie aan te passen en de hoeveelheid tickets aan te passen.
Tickets zijn nog niet beschikbaar

Ook dit seizoen voert Jan Hoekema iedere woensdag ‘Een goed gesprek met…’.

Prominente of minder prominente Haarlemmers uit bestuur, politiek, cultuur, maatschappelijk leven en MKB worden een half uur geïnterviewd over hoe de Corona-crisis hun leven en werk beïnvloedt en hoe zij verwachten dat de stad er na deze crisis uit zal zien.

Deze week: Merijn de Boer (1982) Merijn debuteerde met de verhalenbundel Nestvlieders, waarvoor hij de Lucy B. en C.W. van der Hoogtprijs 2012 kreeg. Begin 2014 gaf Querido zijn roman De nacht uit, die lovende recensies kreeg en op de Tiplijst van de AKO Literatuurprijs kwam. Een jaar later werd hij in De Volkskrant gekozen tot een van de grootste literaire talenten. In januari 2016 verscheen zijn roman ‘t Jagthuys. Het boek stond op de shortlist van de BNG Literatuurprijs.

Merijn werkte negen jaar als redacteur voor Uitgeverij Van Oorschot en was zeven jaar redacteur van Tirade. Daarna woonde hij anderhalf jaar in New York.

Halverwege 2018 verscheen zijn verhalenbundel De geur van miljoenen, die werd genomineerd voor de BNG Literatuurprijs en de J.M.A. Biesheuvelprijs. Thomas de Veen schreef in NRC Handelsblad: ‘De geur van miljoenen zou best wel eens het grappigste boek van het jaar kunnen blijken. En dat doet niets af aan de ernst van het vlijmende ongemak in de verhalen.’

Sinds begin 2019 woont Merijn in Jeruzalem. In augustus 2020 is zijn nieuwe roman De Saamhorigheidsgroep verschenen. Het boek staat op de shortlist van de Libris Literatuur Prijs en de BNG Bank Literatuurprijs.

Foto Merijn de Boer: (c) Chantal Heijnen

LIVE-STREAM
Het meekijken met het gesprek via de website, YouTube of FaceBook is gratis.