Laden Evenementen
muziek | zondag 28 apr 16:00 - 18:00

28 april jazzX TIJS KLAASSEN KWINTET

Tickets

Onderstaand nummer bevat de tickets voor dit evenement in je winkelwagen. Klik op "Koop Tickets" om bestaande deelnemersinformatie aan te passen en de hoeveelheid tickets aan te passen.
Tickets zijn niet meer beschikbaar

Het Tijs Klaassen kwintet bestaat uit jonge jazzmusici wonend in Amsterdam die al stevig verankerd zijn in de Nederlandse muziekscene. Allen zijn zij naast musicus ook actieve componisten, op het podium benaderen zij de composities van de bandleider dan ook meer als mede componist dan als louter uitvoerder. In het groepsgeluid ligt de nadruk op het zoeken naar nieuwe orkestraties voor de klassieke jazzkwintet bezetting. Inspiratie halen zij zowel uit de ideeën van Europese componisten van begin vorige eeuw, als uit de energie van de hedendaagse New Yorkse jazzscene.

Tijs Klaassen (1993) studeerde aan het Conservatorium van Amsterdam. In 2017 studeerde hij aan het Boyer College of Music in Philadelphia. Tijs won the Prinses Christina Concours in 2012 met de groep ‘Oosterdok 4’ en weer in 2016 met het Ian Cleaver trio. Met het Mo van der Does Quartet won hij the Expression Of Art Award in 2018. Met verschillende bands speelde hij op festivals en in concertzalen als: het Bimhuis, North Sea Jazz Festival, Muziekgebouw aan het IJ, het Concertgebouw, Goois jazz festival and jazzclub Mampf.

 

Bezetting

Maurijn van der Does: Altsaxofoon
Matthias van den Brande: Tenorsaxofoon
Floris Kappeyne: Toetsen
Wouter Kühne: Drums
Tijs Klaassen: Contrabas/Composities

Dit concert is geselecteerd door We Are Public. Houders van een WAP-pas hebben gratis toegang.