Laden Evenementen
Event | zondag 28 mrt 16:00 - 17:00

28 MRT ’21 – SCHRIJVERS OP ZONDAG: PHILIP DRÖGE (GRATIS LIVESTREAM)

Tickets

Onderstaand nummer bevat de tickets voor dit evenement in je winkelwagen. Klik op "Koop Tickets" om bestaande deelnemersinformatie aan te passen en de hoeveelheid tickets aan te passen.
Tickets zijn nog niet beschikbaar

Schrijvers op Zondag is een online initiatief van Athenaeum Boekhandel Haarlem, Boekhandel Blokker, Bredero Boeken, Kennemer Boekhandel, Boekhandel De Vries|Van Stockum en Stichting Literair Haarlem in samenwerking met De Pletterij.

Eens in de twee weken voert Manon Duintjer één op één gesprekken met schrijvers uit (de omgeving van) Haarlem. Zondag 28 maart om 16.00 uur gaat zij in gesprek met Philip Dröge over zijn nieuwste boek Moederstad. Het gesprek is via een live stream op de sites van de boekhandels te volgen.

In Moederstad gaat Philip Dröge in het moderne Jakarta op zoek naar sporen van het oude Batavia. Meer dan drie eeuwen lang woonden zijn voorouders in de stad, zo heeft hij ooit van zijn Indische opa gehoord. Maar wie waren ze? In wat voor stad leefden ze? Tijdens een meeslepende zoektocht naar antwoorden legt hij de historie van de stad én zijn familiegeschiedenis bloot. Moederstad is de intieme biografie van de mooiste stad die Nederland nooit heeft gehad. Het is een kroniek over dik drie eeuwen liefde, geweld, slavernij, seks, onderdrukking en hoop.

Philip Dröge (1967) is schrijver, columnist en journalist. Hij treedt geregeld op als gastspreker en als commentator in programma’s op radio en televisie. Daarnaast schrijft hij voor verschillende kranten en magazines uit binnen- en buitenland. Dröge schreef diverse boeken waaronder De schaduw van Tambora, Moresnet en Pelgrim.

Manon Duintjer (1969) is schrijver, schrijfdocent en journalist. Ze schreef o.a. de roman ‘We zijn verdwaald’ en ontwikkelde het filosofiespel Nomizo. Als docent is Manon verbonden aan de Schrijversacademie en de Querido Academie. Zij interviewt regelmatig auteurs in het openbaar. Manon woont in Haarlem met haar man en twee kinderen.

Schrijvers op zondag gaat op 11 april in gesprek met Simone Atnangana Bekono. Haar boek Confrontatiesstaat op de shortlist van de libris literatuurprijs 2021.