Laden Evenementen
Debat | dinsdag 29 jan 20:00 - 22:00

29 januari Tegenlicht Meet Up; mijn stad is mijn hart

Tickets

Onderstaand nummer bevat de tickets voor dit evenement in je winkelwagen. Klik op "Koop Tickets" om bestaande deelnemersinformatie aan te passen en de hoeveelheid tickets aan te passen.
Tickets zijn niet meer beschikbaar

Dinsdag 29 januari vindt de eerste Tegenlicht Meet Up Haarlem in het nieuwe jaar plaats. Aanleiding is de Tegenlicht-uitzending ‘De stad is mijn hart’ van 28 oktober 2018 over samenleven in multi- cultureel Rotterdam.

De documentaire ‘De stad is mijn hart’ geeft een treffend beeld van Rotterdam, de meest diverse stad van Nederland. Onder jongeren is er geen vanzelfsprekende meerderheid meer. Iedereen is deel van een minderrheid. Hoe kom je met elkaar tot een nieuwe gezamenlijkheid? Aan de hand van schrijver en ‘stadsmaker’ Malique Mohamud trekken we langs een serie maatschappelijke en sociale initiatieven en jonge ondernemers.

Vanavond laten we een samenvatting van de Tegenlicht- documentaire zien. Daarna praten we met een serie Haarlemse gasten die in de dagelijkse praktijk te maken hebben met de multi- culturele samenleving en diversiteit. Hoe gaat dat in een stad met 29% inwoners met een niet-Nederlandse achtergrond waarvan 16% niet-Europees. Is de tweede, derde of zelfs vierde generatie volledig geïntegreerd en zo niet waar lopen zij tegen aan? Welke initiatieven worden ondernomen? Zo’n 8 jaar geleden nam de gemeente Haarlem afstand van een speciaal beleid ten opzichte van minderheden. Nu is dat terug gedraaid. Wat zijn de effecten daarvan geweest? Hoe is de sfeer onder jongeren, op school, op sportverenigingen? Hoe ondernemend zijn Haarlemmers met een migratie achtergrond?

Onze gasten zijn  o.a. actief ondernemer Aydin Karaman (middenstander in Europawijk),  Abid Azanay (jongerenwerker Schalkwijk), Mirjam Rentema (directeur Wereldkeuken), Marc Teulings (directeur Haarlem College),  Desiré Terwee (Bedrijf & Samenleving)  en een vertegenwoordiger van de politie Haarlem.

Ook wordt een onderzoek gepresenteerd van Hans Bellaart van het Verweij- Jonker Instituut dat concludeert dat Haarlem op het gebied van integratie onder het landelijk gemiddelde scoort.

De avond wordt gemodereerd door journalist Annemieke Windt.

Kortom, een avond met veel vragen, gesprekken, uitwisseling en een kritische noot. De toegang is gratis, een vrijwillige bijdrage is welkom.