Laden Evenementen
Event | zondag 29 mei 15:00 - 17:00

29 MEI ’22 – MUZIEKPRAAT! FRANK JOCHEMSEN IN GESPREK MET BERT VUIJSJE -met gastoptreden van pianist Jia Xia (& GRATIS LIVESTREAM)

Tickets

Onderstaand nummer bevat de tickets voor dit evenement in je winkelwagen. Klik op "Koop Tickets" om bestaande deelnemersinformatie aan te passen en de hoeveelheid tickets aan te passen.
Tickets zijn niet meer beschikbaar

Muziekpraat! is de meest onregelmatige serie bij de Pletterij maar wel met de meest buitengewone interviews over muziek.

Gesprek naar aanleiding van het verschijnen van Keep swinging. 33 Jazzmeesters van de 20ste eeuw van de nestor van de vaderlandse jazzjournalistiek, Bert Vuijsje.

Frank Jochemsen is verbonden aan het Nederlands Jazz Archief, dat sinds 1980 alle materialen verzamelt die te maken hebben met de Nederlandse jazzgeschiedenis, vanaf het prille begin in 1920 tot het laatste nieuws. Het NJA is uitgever van Jazz Bulletin, producent van albums met historische opnamen en van de serie 102 Jazzportretten op jazzhelden.nl.
Het boek verscheen deze maand bij Uitgeverij In de Knipscheer en oogstte meteen lof, zie Bert Vuijsje jazzmeesters.

Tijdens het programma worden ook de twee boektrailers vertoond die Henk Tijbosch, vormgever van het boek, maakte.

De special guest, de Chinese jazzpianist Jia Xia, verzorgt een muzikaal intermezzo. Jia Xia studeerde op jonge leeftijd klassieke piano. Halverwege de jaren negentig begon hij jazz te leren. Hij verruilde China voor de Verenigde Staten om jazz te studeren. In 2015 verhuisde Jia Xia naar Nederland voor verdere studies. Hij behaalde zijn master aan het Prins Claus Conservatorium in Groningen, gevolgd door een tweede masterdiploma aan het Conservatorium van Amsterdam. In 2019 bracht hij het album Convergence uit. The New York Times: «Elk podium mag zich gelukkig prijzen hem te kunnen boeken.» Laat u verrassen en praat mee over jazzmuziek.

LIVESTREAM
Je kunt onze livestreams gratis volgen via de homepage van de website, onze Facebook-pagina of ons Youtube-kanaal en na afloop zijn ze als podcast terug te zien op het YouTube-kanaal van de Pletterij.