Laden Evenementen
muziek | vrijdag 29 okt 20:00 - 22:00

29 OKT ’21 – NIEUWE NOTEN: HEDENDAAGSE KAMERMUZIEK IN NEDERLAND (2/3)

Tickets

Onderstaand nummer bevat de tickets voor dit evenement in je winkelwagen. Klik op "Koop Tickets" om bestaande deelnemersinformatie aan te passen en de hoeveelheid tickets aan te passen.
Tickets zijn niet meer beschikbaar

TESTEN VOOR TOEGANG
Voor dit evenement geldt momenteel dat er maximaal 60 bezoekers binnen kunnen. Reservering of ticket via de website is vereist, evenals tonen van vaccinatie app of negatieve testuitslag.

20X NIEUWE NOTEN

Onder de naam 20x Nieuwe Noten presenteert initiator Fie Schouten 20 concerten met hedendaagse kamermuziek in Nederland. De concerten Nieuwe Noten vinden plaats in Amsterdam, Eindhoven, Haarlem, Groningen en Eelde van 11 juni tot en met 19 december 2021. Drie van deze concerten vinden plaats in de Pletterij (20 september, 29 oktober en 29 november).

Fie Schouten over 20 x Nieuwe Noten [20XNN]
Elk concert bevat minstens één werk dat in de afgelopen vier jaar gecomponeerd is en nog niet of hooguit twee keer is uitgevoerd. “Daarom deed ik deze aanvraag bij Kickstart Cultuurfonds waarbij een pool van musici, die zich toeleggen op het uitvoeren van hedendaags gecomponeerde muziek, samen 20 x van zich laten horen van juni 2021 t/m december 2021. Op deze manier zijn er veel mensen ‘bediend’, de pool van uitvoerenden, de componisten wiens werk uiteindelijk uitgevoerd wordt, het nieuwsgierige publiek dat deze nieuwe geluiden live wil meemaken.”
Deze pool van musici is het netwerk van basklarinettist en artistiek leider Fie Schouten, de programmering maakte zij samen met Aspasia Nasopoulou.

2/3) VRIJDAG 29 OKTOBER

Vincent Courtois, cello solo & in trio met Fie Schouten, basklarinet, Guus Janssen, piano

De Franse Vincent Courtois is een grootheid op de cello en componist, improvisator, bandleider, artistiek leider van la compagnie de l’imprévu. Courtois nam in het voorjaar 2020 solowerken van Penderecki, Ligeti, Henze, Hindemith, Berio, Honneger op; hij maakte de muziek voor de kindertekenfilm Céleste en Ernestine; een van de recente albums is “Love of life” met saxofonisten Robin Fincker en Daniel Erdmann. In dit concert zal hij eigen composities en improvisatiestructure spelen, gecomponeerd en ontwikkeld in de tijd van het concertluwe jaar. Daarna volgt er een muzikale ontmoeting met de Nederlandse musici Guus Janssen en Fie Schouten.

Trailer Love of life
Litanie pour Fernando Pessoa, compositie van Dominique Pifarély, uitvoering Vincent Courtois.

 

Dit concert is onderdeel van de nieuwe serie ’20 x Nieuwe Noten in kamermuzieksetting’ en wordt mede mogelijk gemaakt door Kickstart Cultuurfonds.