Laden Evenementen
muziek | zondag 29 sep 16:00 - 18:00

29 september JazzX Tyranni Flock

Tickets

72 beschikbaar
29-09-19 Tyranni Flock9,17

Vul alstublieft alle verplichte velden in

72 beschikbaar
29-09-19 Tyranni Flock jonger dan 25 jr6,88

Vul alstublieft alle verplichte velden in

Een zwerm schreeuwvogels, dat is waar Tyranni Flock zich mee associeert. Onschuldig ogend en in staat tot het zingen van de prachtigste lijnen. Maar draai je rug naar hen om en je wordt overvallen door scheurende synths op energieke grooves. Met de unieke combinatie van EWI (electric wind instrument) en dwarsfluit brengt Tyranni Flock lyrische jazz-fusion, geïnspireerd door zowel oude pioniers als de moderne Nederlandse Eric Vloeimans. Tyranni Flock is een initiatief van pianist en componist Robert van der Padt. De band bestaat uit Robert van der Padt (toetsen), Tai Weissman (EWI), Hidde Roorda (bas), Willem van der Krabben (drums)  en Remi J. Edson (fluit).

Van der Padt is iemand die niet stil kan zitten. Dit grote talent was de afgelopen jaren betrokken bij het kwartet van zangeres Esther van Hees, dat zich in korte tijd prominent op de kaart zetten in Nederland en België en waarmee hij concerten speelde met o.a. Eric Vloeimans en Yuri Honing. Daarnaast was hij met het Sena Nationaal Jeugd Jazz Orkest, een unieke bigband, al te zien op North Sea Jazz Festival en staat er een internationale tour op het programma. Met jazz-fusionband Tyranni Flock, weet hij juist weer de grenzen van de jazz op te rekken. Van alle markten thuis en ondanks zijn jonge leeftijd al een bak aan ervaring: een aanrader voor elke jazzliefhebber!

jazzX

De missie van jazzX is het bijdragen aan blijvende vernieuwing van de muziek door het ondersteunen van eigen werk van jong jazz talent.