Laden Evenementen
Debat | woensdag 03 apr 20:00 - 22:00

3 april Klimaatdebat HAARLEM VAN HET GAS IN 2040 uitverkocht

Tickets

Onderstaand nummer bevat de tickets voor dit evenement in je winkelwagen. Klik op "Koop Tickets" om bestaande deelnemersinformatie aan te passen en de hoeveelheid tickets aan te passen.
Tickets zijn niet meer beschikbaar

Dit debat is helaas uitverkocht. U kunt vanavond wel meekijken via de livestream.

Het Klimaatakkoord, wellicht letterlijk en figuurlijk het heetste onderwerp in de media en politiek van dit moment. Het Klimaatakkoord lijkt tot nu toe vooral een landelijk thema. Maar wat zijn de consequenties voor een stad als Haarlem? De Pletterij onderzoekt samen met specialisten en publiek, wat de gevolgen zijn van de klimaatverandering en het klimaatakkoord van globaal naar lokaal, in de volgende serie van de vijf Klimaatdebatten:

27 februari:        Mondiale gevolgen van de klimaatverandering: Zuidelijk Afrika vs Nederland onder andere met Andrew Mambondiyani, journalist uit Zimbabwe
27 maart:            Het Klimaatakkoord: Is het goed of moet het beter? onder andere met Diederik Samsom,Voorzitter Klimaatakkoord Sectortafel Gebouwde Omgeving
3 april:                Haarlem van het gas in 2040
15 mei:                Klimaatakkoord Industrie: Bedreiging of Kans voor Ondernemend Haarlem?
29 mei:                Duurzaam verplaatsen in en om Haarlem

Op woensdag 3 april organiseert de SP in samenwerking met de Pletterij de thema- en debatavond “Haarlem van het gas in 2040”.

Het doel van de gemeente is om in 2040 aardgasvrij te zijn. De eerste vraag is hoe en met behulp van welke warmtebronnen kan dat doel worden bereikt. De tweede vraag die moet worden beantwoord is wat kost het en wie zal dat betalen? Wat zijn in het bijzonder de kosten voor particuliere woningbezitters en woningcorporaties?

Voor de pauze zullen Robbert Berkhout, wethouder van de gemeente Haarlem (GLH), Arjen Piëst,van woningcorporatie Elan Wonen, Jaap van Leeuwen, energieconsulent van de Woonbond en Herman van Wechem, een energiedeskundige die 40 jaar bij Shell heeft gewerkt, hierover spreken en vragen beantwoorden vanuit het publiek.

Na de pauze vindt een debat plaats aan de hand van door de SP en de Pletterij geformuleerde stellingen. Robbert Berkhout en Arjen Piëst praten met een vertegenwoordiging van de drie Haarlemse huurdersorganisaties Bewonerskern Pre Zuid Kennemerland, Bewonersraad Elan Wonen en De Waakvlam .

Gespreksleider is Jan van Eeden.

     

robbert berkhout officieel

Robbert Berkhout

Robbert Berkhout is sinds 31 januari wethouder in de gemeente Haarlem voor GroenLinksHaarlem

arjen Piest

Arjen Piëst

Arjen Piëst is werkzaam bij woningcorporatie Elan Wonen

herman van wechem 2

Herman van Wechem

Herman van Wechem is energiedeskundige, hij heeft 40 jaar bij Shell gewerkt. o.a. als Global manager Innovation & Research, ook gericht op nieuwe vormen van energie.

JaapVanLeeuwen-2

Jaap van Leeuwen

Jaap van Leeuwen is energieconsulent van de Woonbond