Laden Evenementen
Film | woensdag 03 apr 14:00 - 16:30

3 april Mahasoetji Beelden van Java en Bali (1925-1929) regie Iep Ochse

Tickets

Onderstaand nummer bevat de tickets voor dit evenement in je winkelwagen. Klik op "Koop Tickets" om bestaande deelnemersinformatie aan te passen en de hoeveelheid tickets aan te passen.
Tickets zijn nog niet beschikbaar

 

Iep Ochse was niet de eerste filmoperateur die filmopnamen maakte in de Oost. Al in 1912 zond het koloniaal instituut een filmexpeditie naar Indië. In de daaropvolgende decennia was het een komen en gaan van filmmakers. Polygoon en Multifilm openden filialen, filmmakers als Willy Mullens en Mannus Franken verbleven voor lange tijd op de archipel om er te filmen. Maar Iep Ochse spande de kroon. Hij verbleef vier jaar in Nederlands Indië en kwam terug met veertig kilometer fimmateriaal. De montage resulteerde in de zogenaamde Mahacyclus, bestaande uit de delen Mahasoetji, Mahamoelia en Mahakoeasa.
Maha is Sanskriet  en betekent hoogste, beste, edelste en uitnemendste.
In Mahasoetji komt de schitterende cultuur van Java en Bali uitgebreid in beeld met opnamen van het prachtige landschap afgewisseld met heerlijke beelden van de Wajang-Wong dansen, de eeuwenoude paleizen en Hindoetempels en dat alles onder de betoverende klanken van oorstrelende muziek.