Laden Evenementen
Event | zaterdag 03 nov 15:00 - 17:00

3 november Opening tentoonstelling Maria Kremneva A Silent Conversation

Tickets

Onderstaand nummer bevat de tickets voor dit evenement in je winkelwagen. Klik op "Koop Tickets" om bestaande deelnemersinformatie aan te passen en de hoeveelheid tickets aan te passen.
Tickets zijn niet meer beschikbaar

Van 3 november tot 15 december hangt de tentoonstelling A Silent Conversation/ Een Stille Conversatie met foto’s van Maria Kremneva in de Pletterij.De opening van de tentoonstelling is op 3 november van 15.00 tot 17.00 uur.

De foto’s hangen in de gang op de begane grond van de Pletterij en zijn op werkdagen van 10.00 tot 17.00 uur te zien.

Maria Kremneva draait het stadsgezicht van Haarlem en Sint Petersburg om. Zij laat de steden reflecteren in het water van de rivieren en grachten. Ze laat de gebouwen en de ruimte als geheel spreken met hun eigen weerspiegeling. Het woord reflectie krijgt in deze foto’s zijn volle betekenis. Wij zien haar steden mediteren met zichzelf. In deze dialoog onderzoekt, ontdekt en bevestigt elk element van het beeld zijn eigen zin en betekenis in het geheel. De intensiteit van kleur en contrast in deze foto’s versterkt hun zeggingskracht en nodigt de toeschouwer uit om zelf aan deze dialoog deel te nemen en te onderzoeken en ervaren wat de stedelijke ruimte hem of haar te zeggen heeft.

De krachtige en vitale beelden van Kremneva tonen de interactie tussen de steden en hun reflectie in het water en laten ons toe in hun stille conversatie.

Maria Kremneva (1969, St Petersburg) woont in Amsterdam, heeft een succesvolle carrière als ondernemer opgebouwd – o.a. als directeur van een medisch bedrijf – en is al 35 jaar bezig met fotografie als kunstvorm en exposeert internationaal. Ze reist veel en bezoekt vaak de grotere steden van Europa, die het centrale thema in haar werk vormen. Kenmerken van haar werk zijn het gebruik van reflectie, vlakverdeling, kleur en contrast om beelden dynamiek en diepgang te geven.