Laden Evenementen
Docu | donderdag 03 okt 20:30 - 22:30

3 oktober Doculab: Requiem for Williamsburg >UITVERKOCHT!!

Tickets

Onderstaand nummer bevat de tickets voor dit evenement in je winkelwagen. Klik op "Koop Tickets" om bestaande deelnemersinformatie aan te passen en de hoeveelheid tickets aan te passen.
Tickets zijn niet meer beschikbaar

UITVERKOCHT!!

Donderdagavond 3 oktober vindt de Haarlemse première van Requiem for Williamsburg plaats. De documentaire van de Haarlemse filmmaker Yara Hannema vertelt het verhaal van de Nederlandse kunstenares Paulien Lethen die zich eind jaren ’80 vestigt in Williamsburg. Op dat moment een troosteloze buurt in Brooklyn, New York. Ze is een van de drijvende krachten achter de opkomst van de wijk, totdat gentrificatie de overhand krijgt.

De film brengt een groot thema als gentrificatie terug naar de menselijke maat. De documentaire laat zien dat mensen soms onbewust aanzet geven tot ontwikkelingen waarvan ze later zelf het slachtoffer van worden. Regisseur Yara Hannema: “Deze film is een belangrijk signaal voor de ontwikkelingen in andere steden wereldwijd. Kijk bijvoorbeeld wat er in mijn eigen stad Haarlem gebeurt. Daar dreigt de middenklasse in de binnenstad te verdwijnen en de weinige rafelrandjes die Haarlem nog heeft.”

Tijdens de eerste Docu Lab avond van het nieuwe seizoen vertelt Yara Hannema over het maakproces en wat erbij komt kijken als je een documentaire in New York maakt. En we gaan in debat over gentrificatie in Haarlem met Floor Roduner, de Haarlemse wethouder voor Ruimtelijke Ontwikkeling en Grondbeleid en Maarten Meurkens, oprichter van verschillende broedplaatsen voor creatieven in en om Haarlem. Wat houdt gentrificatie eigenlijk precies in? Hoe erg is het met Haarlem gesteld? En wat kan Haarlem doen om de creatieve industrie in de stad te behouden?

Na afloop Q&A.

Trailer documentaire Requiem for Williamsburg:

DocuLab

DocuLab, het Haarlemse podium voor talentvolle documentairemakers. Met verrassende documentaires, actuele thema's en verdiepende nagesprekken.