Laden Evenementen
Debat | woensdag 30 mei 20:00 - 22:00

30 mei The Beast is there: lezing Paul Bogaert over Zimbabwe

Tickets

Onderstaand nummer bevat de tickets voor dit evenement in je winkelwagen. Klik op "Koop Tickets" om bestaande deelnemersinformatie aan te passen en de hoeveelheid tickets aan te passen.
Tickets zijn niet meer beschikbaar

The beast is there:  lezing

Lezing in de Pletterij het kader van Africa stripped bare to the bone, the beast is there, de tentoonstelling in de Pletterij, het Seinwezen en Gelarie De Waag.

Paul Bogaert tijdens Stripdagen 2016

Paul Bogaert, cartoonist voor tijdschrift The Zimbabwean houdt een lezing over de situatie in Zimbabwe.

Africa stripped bare to the bone, the beast is there biedt een podium voor moedige Afrikaanse cartoonisten die laten zien dat de pen een scherper wapen is dan geweld.  Tentoonstelling met werk van politieke cartoonisten in Afrika, samengesteld door de Stedenband Haarlem-Mutare, samen met de Pletterij, het Seinwezen en Galerie De Waag (Kunst Zij Ons Doel, KZOD). Een variant op het thema van de Stripdagen. De maakbare mens die buiten zijn kaders stapt: een paradox waaraan menige Afrikaanse leider voldoet. Gemaakt en gemodelleerd volgens de wens van het volk leiden velen hun eigen leven, onbeheersbaar door en onbereikbaar voor datzelfde volk.

De tentoonstelling, wederom georganiseerd door Stedenband Haarlem-Mutare en de Pletterij is te zien op drie locaties in Haarlem: de Pletterij, het Seinwezen en Galerie De Waag. Iedere tentoonstelling geeft een eigen draai aan het thema en onderling versterken en verklaren zij elkaar.

 

  • Pletterij, Lange Herenvest 122

    23 mei t/m 25 juni, www.pletterij.nl

    • Exposities: Ramón Esono Ebalé met zijn scherpe kritiek op het regime van Equatoriaal Guinee; de recente politieke ontwikkelingen rond Zimbabwe en Zuid-Afrika door de ogen van de cartoonisten Paul Bogaert, Stacey Stent en Jonathan Shapiro (Zapiro). .
      Bezoekuren: kantooruren 10 tot 17 (niet op zaterdag/zondag ) maar ook tijdens de activiteiten van de Pletterij. Toegang gratis.
    • Lezingen: Grote zaal, woensdag 30 mei met Paul Bogaert over Zimbabwe en 6 juni met Anita Brus over Ramón Esono Ebalé