Laden Evenementen
Debat | woensdag 30 mrt 20:00 - 22:00

30 MRT ’22 – TEGENLICHT MEET-UP: DE NIEUWE GEO-POLITIEKE ORDE

Tickets

Onderstaand nummer bevat de tickets voor dit evenement in je winkelwagen. Klik op "Koop Tickets" om bestaande deelnemersinformatie aan te passen en de hoeveelheid tickets aan te passen.
Tickets zijn niet meer beschikbaar

De oorlog die Rusland ontketende in Oekraïne schudt de geo-politieke verhoudingen enorm op. Hoe deze er uitzien als het stof is neergedaald weten we nog niet. De drang om van Russisch gas af te raken is enorm. Helpt dit de Green Deal om afscheid te nemen van olie en gas. Hoe zal de geopolitiek veranderen als olie aan belang verliest en andere grondstoffen aan belang winnen? Wat zijn de nieuwe ‘strategische’ grondstoffen voor de groene transitie? En wie zal deze grondstoffen, zoals lithium, en zeldzame mineralen ontginnen? En hoe zullen de grote machtsblokken deze stoffen voor hun eigen groene transitie veiligstellen? Zet de groene transitie de geopolitieke verhoudingen compleet op zijn kop?

We tonen fragmenten van de Tegenlicht uitzending van 7 maart waarna Rob de Wijk, vanaf 2007 directeur van het Den Haag Centrum voor Strategische Studies (HCSS), en Coby van der Linden, directeur Clingendael International Energy Programme (CIEP) hun licht laten schijnen op het onderwerp. Jan Hoekema modereert de avond.

update 29/03 Rob de Wijk is helaas verhinderd.