Laden Evenementen
muziek | maandag 30 nov 19:00 - 20:00

30 NOV ’20 – CONCERT: FREDIE & JORICK ZINGEN RAMSES (1e SESSIE)

Tickets

Onderstaand nummer bevat de tickets voor dit evenement in je winkelwagen. Klik op "Koop Tickets" om bestaande deelnemersinformatie aan te passen en de hoeveelheid tickets aan te passen.
Tickets zijn niet meer beschikbaar

EEN ODE AAN HET ONNAVOLGBARE LEVEN VAN RAMSES SHAFFY

Jorick kwam in aanraking met de muziek van Ramses tijdens zijn opleiding aan de Herman Teirlinck toneelschool te Antwerpen en was gelijk verkocht. Sindsdien heeft Ramses hem niet meer losgelaten. Ook voor Fredie Kuiper speelt Ramses een belangrijke rol in haar leven zo dronk ze menig glas met hem en heeft ze veel memorabele ontmoetingen met hem gehad.

De twee invalshoeken bleken een perfecte combinatie te zijn voor het ontwikkelen van een persoonlijk muziektheaterprogramma. Daarin vertolkt Fredie Kuiper de oude Ramses met de jonge ziel en Jorick Jochims de jonge Ramses met de oude ziel. De oude Ramses kijkt terug op zijn leven, terwijl de jonge Ramses in sneltreinvaart vooruit gaat. Ergens in het midden ontmoeten ze elkaar en gaan ze zingend naar het einde van hun leven.

Meer informatie over de show:
https://huiskamertheater.nl/ramses-in-vogelvlucht/

MARTIN SIMEK OVER ‘RAMSES IN VOGELVLUCHT’:
‘Sommige mensen zijn zulke bijzondere persoonlijkheden zoals Ramses Shaffy, dat je met angst en beven en grote schroom toekijkt als iemand die gaat zingen. Met die gedachte ben ik naar de voorstelling gegaan. Hoe opgelucht was ik toen ik Jorick en Fredie hoorde zingen. Hoe zij helemaal niet op Ramses lijken en ook weer wel. Juist omdat ze niemand nadoen is het een ware ode aan Ramses zijn leven geworden. Vertederend, ontroerend en boordevol humor. Als oude vriend van Ramses weet ik zeker dat Ramses en Jorick elkaar na deze voorstelling als echte vrienden in de armen zouden vallen. Maar daarvoor is Jorick helaas te laat geboren en in een land met ander licht…’