Laden Evenementen
Film | woensdag 30 okt 14:00 - 16:00

30 OKTOBER FILM: TO CATCH A THIEF (1954), Alfred Hitchcock

Tickets

Onderstaand nummer bevat de tickets voor dit evenement in je winkelwagen. Klik op "Koop Tickets" om bestaande deelnemersinformatie aan te passen en de hoeveelheid tickets aan te passen.
Tickets zijn nog niet beschikbaar

Deze film is geselecteerd door We Are Public. Houders van een WAP-pas hebben gratis toegang.

Cary Grant is een expert-juwelendief die aan de Franse Riviera van een welverdiende rust wil genieten, maar er onmiddellijk verdacht wordt van een reeks diefstallen die zijn signatuur dragen.

Hitchcock wacht tot de ontknoping, tijdens een gekleurd gemaskerd bal , om de ware identiteit van de ware schuldige prijs te geven, maar desondanks is dit ´whodunnit´-aspect , trouwens ongewoon voor Hitchcock minder belangrijk dan het feit dat de elegante, mondaine Cary Grant de boosdoener zou kunnen zijn. Precies daardoor oefent hij zo´n grote aantrekkingskracht uit op de rijke Amerikaanse erfgename Grace Kelly, de onderkoelde blondine die Hitchcock voor onze gefascineerde ogen laat ontdooien.

In de filmografie van de meester is dit een onderhoudend tussendoortje, maar de schitterende stijlbloempjes, een hartstochtelijke omhelzing met vuurwerk op de achtergrond is een kras staaltje van Hitchcocks gedurfde fantasie inzake seksuele symboliek.

Het programma is samengesteld door Lenie Peetoom.
Zij verzorgt ook de inleiding aan het begin van de film.