Laden Evenementen
muziek | zondag 30 sep 16:00 - 18:00

30 september jazzX DUO CONVERSATIONS

Tickets

Er zijn geen tickets meer beschikbaar omdat dit event reeds is begonnen/voorbij is.

Duo Conversations

Johannes Fend (VS), contrabas en Arthur Akhmetov (Rusland), gitaar ontmoetten elkaar in Nederland tijdens hun studie aan het conservatorium. De twee musici voelden meteen een sterke muzikale band. Het duo “Conversations” was geboren. Het harmonieuze samenspel van gitaar en contrabas voert de luisteraar mee in een muzikale reis.

Het duo heeft op een groot aantal podia in Europa gespeeld. Arthur bracht een lange tijd door in de New Yorkse scene. Hij nam daar zijn debuutalbum op “Somewhere on the other side of the World”. Johannes won de 1e prijs van het Leiden Jazz Award, de Erasmusprijs voor de beste solisten de tweede prijs van Il sole in Cantina Award. Beiden zijn terug in Nederland en werken aan hun Duo Album, dat binnenkort wordt uitgebracht.

 

We Are Public heeft dit concert geselecteerd voor hun leden. Zij hebben op vertoon van hun WAP-pas gratis toegang. De motivering van de redactie van WAP: “Spannend jazzhuwelijk tussen avontuurlijke Rus en Amerikaan.”

jazzX

De missie van jazzX is het bijdragen aan blijvende vernieuwing van de muziek door het ondersteunen van eigen werk van jong jazz talent.