Laden Evenementen
muziek | maandag 31 mei 19:30 - 20:30

31 MEI ’21 – CONCERT: TRIO KAPOK (1e SESSIE & LIVE-STREAM)

Tickets

Onderstaand nummer bevat de tickets voor dit evenement in je winkelwagen. Klik op "Koop Tickets" om bestaande deelnemersinformatie aan te passen en de hoeveelheid tickets aan te passen.
31 MEI: TRIO KAPOK (1e SESSIE) -standaard
10,00
15 beschikbaar
31 MEI: TRIO KAPOK (1e SESSIE) -vriend
9,00
15 beschikbaar
31 MEI: TRIO KAPOK (1e SESSIE) -HlemPas
7,50
15 beschikbaar
31 MEI: TRIO KAPOK (1e SESSIE) -jong <25jr
7,50
15 beschikbaar
31 MEI: TRIO KAPOK (1e SESSIE) -LIVE-STREAM
5,00
249 beschikbaar

KAPOK is een van de meest opvallende jonge bands in  de huidige Nederlandse muziek scene. Het trio staat bekend om hun ritmische vuurwerk, aanstekelijke interactie en om de knetterende, onvoorspelbare energie van hun liveshows.

Kapok steelt naar hartenlust uit allerlei muziek, waaronder jazz, rock, klassieke muziek, en Afrikaanse muziek – een verzameling invloeden die onwaarschijnlijk klinkt, maar in de muziek heel natuurlijk samengaat. Het eerste wat opvalt aan Kapok is de instrumentatie.

Er is geen bas, Remco Menting klinkt op een zelfontworpen drumkit, effecten en vibrafoon als geen enkele andere slagwerker, en Timon Koomen roept met zijn gitaren rijke klankwerelden op die je binnen no-time meenemen op een muzikale reis.

De hoorn staat bekend als instrument uit de klassieke muziek, maar in handen van Morris Kliphuis ben je dat snel vergeten. Als een van de weinige jazz hoornisten ter wereld zingt, scheurt en funkt hij op zijn instrument als of die ervoor gemaakt is. Tel daarbij nog zijn cornet, synthesizers en effecten op, en uw beeld van wat mogelijk is op deze instrumenten zal moeten worden bijgesteld.

Na 5 jaar een bouwen aan een repertoire besloot Kapok een geheel andere weg in te slaan, een waarbij volledige improvisatie centraal staat. Het laatste album MIRABEL werd op deze manier opgenomen en verscheen in februari 2018.

Tijdens de tournee zal elke keer weer op zoek worden gegaan naar wat mogelijk is met deze instrumenten, en dit zorgt ervoor dat geen twee concerten hetzelfde zullen zijn. Sinds hun eerste ontmoeting in de opnamestudio in 2011, waaruit het debuut album Flatlands ontstond, heeft Kapok opgetreden op belangrijke podia en festivals in binnen-en buitenland, waaronder twee keer het North Sea Jazz Festival. De band won in 2012 de Dutch Jazz Competition, in 2013 de European Jazz Competition, en ontving in 2014 een Edison voor haar tweede album Kapok.

Video ‘standaard’ trio bezetting
https://www.youtube.com/watch?v=wiYsSEWSo9c

Video ‘Mirabel 360’
https://www.youtube.com/watch?v=5jbiME1Bs70

Website
www.kapokmusic.com

TER INFO: VENTILATIE IN DE THEATERZAAL
De Pletterij heeft in de zaal een uitstekende luchtverversings-installatie hangen die werkt op basis van het gemeten CO2-gehalte in de zaal. De installatie is zichtbaar als 2 hele grote bakken aan het plafond. Een voor de afvoer van lucht, de ander voor aanvoer van verse lucht van buiten. Omdat de lucht niet wordt gekoeld heeft de verse lucht de temperatuur van de buitenlucht. Het CO2- gehalte is gemiddeld rond de 600PPM.

LIVE-STREAM
De realtime-livestream ticketprijs bepaal je zelf. Je koopt een ticket/tickets via de website. We vragen een minimumbedrag van €5,00 pp (incl.9% btw). Samen kijken kan, je hoeft in principe maar één keer te betalen maar voel je zeker vrij om per persoon te betalen. Wij kunnen zo de muzikanten een realistische vergoeding bieden én zorgen dat ons programma ouderwets eigenzinnig blijft! Een half uur voor de start van het concert krijg je per email een link doorgestuurd naar de livestream. Bij een dubbele sessie wordt alleen de 1e sessie live-gestreamd.