Laden Evenementen
muziek | zondag 31 okt 16:00 - 18:00

31 OKT ’21 – FLEURINE & BAND ft GIDEON TAZELAAR

Tickets

Onderstaand nummer bevat de tickets voor dit evenement in je winkelwagen. Klik op "Koop Tickets" om bestaande deelnemersinformatie aan te passen en de hoeveelheid tickets aan te passen.
Tickets zijn niet meer beschikbaar

FLEURINE & BAND ft GIDEON TAZELAAR

De in New York en Nederland woonachtige Nederlandse zangeres en componiste Fleurine stond al meermaals op Montreux Jazz en North Sea Jazz, en brengt haar Braziliaanse droom nu ook naar de Pletterij. Haar album Meant To Be uit 1996 was het best verkochte Nederlandse jazzdebuut van dat decennium. Ze werkte samen met grote namen als Roy Hargrove, Tom Harrell, Christian McBride, Brad Mehldau en Lee Konitz. Tijdens dit concert presenteert Fleurine de muziek van haar meest recente album Brazilian Dream.

Haar Portugese roots en de liefde voor Braziliaanse muziek vloeien rijkelijk op deze nieuwe plaat met voornamelijk eigen repertoire. Fleurine wordt begeleid door Boys from Brazil: een band uit New York met opkomende en gevestigde Braziliaanse talenten die speelden met onder andere Bebel Gilberto en Maria Bethânia. Fleurine & Boys from Brazil staan garant voor een optreden vol diepe bossanova en baiao, geïnjecteerd met een flinke dosis jazz.

‘Diepgang, gevoel en techniek zijn allen overvloedig aanwezig bij Fleurine.’ – Trouw

‘Golden-voiced beauty Fleurine continues to practice her cunning brand of vocal wizardry on her sublime new release.’ – JazzTimes

‘Het Braziliaanse repertoire is Fleurine op het lijf geschreven. Ze spreekt de taal en haar soepele, vederlichte stem leent zich uitstekend voor de soms zo laconiek klinkende, maar ondertussen hondsmoeilijke melodielijnen. Fleurine zingt elke noot raak met speels gemak.’ – Het Parool

Bezetting (special guests t.b.a.):
Fleurine – zang, gitaar
Ian Faquini – gitaar
Eduardo Belo – bas
Zaza Desiderio – percussie
Gideon Tazelaar – bas en sax
TOEGANG MET TICKET EN CORONAPAS