Laden Evenementen
muziek | zondag 04 nov 16:00 - 18:00

4 november jazzX KIKA SPRANGERS KWINTET

Tickets

Onderstaand nummer bevat de tickets voor dit evenement in je winkelwagen. Klik op "Koop Tickets" om bestaande deelnemersinformatie aan te passen en de hoeveelheid tickets aan te passen.
Tickets zijn niet meer beschikbaar

“De integriteit van sound. Dat is waar muziek begint.”

Saxofoniste Kika Sprangers (28-09-1994) raakt haar publiek met haar lyrische, melodieuze spel en karakteristieke geluid. In haar spel en eigen stukken die ze voor haar kwintet schrijft, laat ze de melodie en lyriek spreken bovenop een stevig groove. Stevige, ritmische bas en drums met als tegenhanger elektronische soundscapes van de gitaar en keys en romantische kleuren van de akoestische piano. Ze is altijd op zoek naar nieuwe inspiratie en experimenteert live in muzikale conversaties met haar bandleden.

Met haar kwintet en haar Large Ensemble (een uitbreiding van haar kwintet) beleefde Sprangers hoogtepunten bij inJazz 2017, Tivoli Cloud Nine en het Grachtenfestival Amsterdam. Voor dat laatste won Sprangers de Grachtenfestival-pitch. In februari 2017 verscheen haar eerste EP “Leaves of Lily”. Deze EP kreeg vier sterren in het Parool. Vorig jaar was Kika Sprangers uitverkoren tot Young Vip 2018.

Het Kika Sprangers kwintet bestaat uit: Kika Sprangers, sopraan- en altsax, Willem Romers, drums, Danny van Ruitenburg, basgitaar, Erik Brugmans,  gitaar en Manuel Wouthuysen, piano en toetsen.