Laden Evenementen
Debat | dinsdag 05 mrt 20:00 - 22:00

5 maart debat De crisis in de sociale woningbouw

Tickets

Onderstaand nummer bevat de tickets voor dit evenement in je winkelwagen. Klik op "Koop Tickets" om bestaande deelnemersinformatie aan te passen en de hoeveelheid tickets aan te passen.
Tickets zijn niet meer beschikbaar

Vorig jaar heeft de gemeente Haarlem de woonvisie 2017-2020  gepresenteerd. Tot en met 2025 wil Haarlem 7.500 extra woningen toevoegen, waarvan 1.900 sociale huurwoningen. Deze sociale huurwoningen moeten vooral aan de westkant van onze stad worden gerealiseerd. November 2018 heeft de raad ingestemd met een nog ambitieuzere doelstelling waarbij tot 2025 10.000 woningen, waarvan minimaal 40% sociaal huur, moeten worden gerealiseerd.

­­­Op dinsdag 5 maart vindt in de Pletterij een debat plaats over de wens versus de haalbaarheid van dit plan. Projectontwikkelaars laten weten niet rendabel te kunnen bouwen met minimaal 40 procent sociale huur. Wijkbewoners verzetten zich tegen grote aantallen economisch zwakkeren in hun buurt. En woningbouwcoöperaties laten weten niet aan de hooggespannen verwachtingen te kunnen voldoen.

Voor de pauze discussiëren we met de wethouder Roduner, projectontwikkelaar Peter Heuvelink (AM Noordwest), Roel Schaart (wijkraden Schalkwijk) en Anke Huntjens (directeur Pré wonen). Is de woonvisie van de gemeente Haarlem een reëel plan of een sterk staaltje luchtfietserij voor de bühne. Is de gemeente in de rol van regisseur en inspirator geloofwaardig of gedraagt zij zich als een keizer zonder kleren? Na de pauze kan het publiek meedoen aan het debat over dit heikele thema.

Jan van Eeden leidt het debat en Henk Sloos zorgt voor een analyse van de stand van zaken, en de veranderende rol van de gemeente in de sociale huisvesting. Het debat begint om 20.00 uur, de zaal open is vanaf 19.30 uur, reserveren wordt aangeraden.

 

roel schaart

Roel Schaart

Namens Wijkraden Schalkwijk

Peter Heuvelink 3

Peter Heuvelink

Directeur AM Noordwest

Anke Huntjens

Anke Huntjens

Directeur PréWonen

Floor Roduner aangepast

Floor Roduner

Wethouder Ruimtelijke Ontwikkeling gemeente Haarlem

henk sloos aangepast2

Henk Sloos

analist

jan van eeden2

Jan van Eeden

Gespreksleider