Laden Evenementen
Event | dinsdag 05 nov 18:00 - 22:00

5 NOVEMBER Verhalenrestaurant

Tickets

The numbers below include tickets for this event already in your cart. Clicking "Get Tickets" will allow you to edit any existing attendee information as well as change ticket quantities.
Tickets are not yet available

In Nederland worden op veel plekken verhalen verteld en niet alleen door professionals. Steeds vaker worden verhalenavonden georganiseerd voor mensen die het leuk vinden om op een podium voor publiek een verhaal te vertellen.

Het Verhalenrestaurant bij de Pletterij (een initiatief van Petra van Dam)  is gebaseerd op het principe van ‘The Moth* Storytelling’, ontstaan in de USA. Iedere eerste dinsdag van de maand kunnen maximaal vijf mensen op een klein podium een verhaal te vertellen. Het verhaal mag niet langer dan 10 minuten duren en gaat over een vooraf bepaald thema. Het verhaal wordt begeleid door een muzikant.

Voordat de verhalen starten kun je om 18.00 uur aanschuiven voor een ‘eenvoudige doch voedzame maaltijd’, die door enthousiaste vrijwilligers wordt bereid. De maaltijd kost € 6,00.

De verhalenavond start om 19.00 uur en is vrij toegankelijk.

HET THEMA VAN 5 NOVEMBER IS: “EEN VERHAAL ZONDER MORAAL”

Wil je vertellen, neem dan contact op met Petra van Dam: peetvandam@outlook.com

Reserveren voor publiek en de maaltijd kan via de Pletterij.

*The Moth werd in 1997 opgericht door dichter en romanschrijver George Dawes Green, die het gevoel van zwoele zomeravonden in zijn geboorteplaats Georgia (USA) wilde nabootsen, toen motten zich aangetrokken voelden tot het licht op de veranda waar hij en zijn vrienden samenkwamen om betoverende verhalen in elkaar te draaien. Green en zijn oorspronkelijke groep verhalenvertellers noemden zichzelf ‘The Moths’ en Green nam de naam mee naar New York.
De non-profit organisatie heeft nu meer dan 500 verschillende vertelprogramma’s per jaar in meer dan 25 Amerikaanse steden (waaronder New York City, Los Angeles, Chicago en Detroit) en vier internationale steden (Londen, Dublin, Sydney en Melbourne) die de unieke perspectieven delen van zowel gemiddelde, gewone mensen als literaire of culturele persoonlijkheden.