Laden Evenementen
Film | donderdag 06 dec 19:30 - 22:00

6 december Maghreb Film Festival Valse de Làube en Petits Bonheurs

Tickets

Onderstaand nummer bevat de tickets voor dit evenement in je winkelwagen. Klik op "Koop Tickets" om bestaande deelnemersinformatie aan te passen en de hoeveelheid tickets aan te passen.
Tickets zijn niet meer beschikbaar

Valse de Làube (15 minuten)

Synopsis

Radia, een moeder, lijdt al 11 jaar aan nierfalen en wacht op een transplantatie. Op een dag wordt het snel ontboden: een donor is net overleden. Ze gaat naar het ziekenhuis waar haar wordt verteld dat het noodzakelijk is om compatibiliteitsanalyses uit te voeren. Maar ook, zij is niet de enige patiënt die wordt opgeroepen!

Regisseur

Deze korte film is gemaakt door EMNA NAJJAR, directeur en journalist, geboren in Tunesië. Ze studeerde af aan de Sorbonne University in Frankrijk, waar ze promoveerde in de Informatie- en Communicatiewetenschappen. Ze schrijft ook nieuws en poëzie. Haar eerste korte film “Honey Amer” werd geselecteerd in de officiële competitie op de Carthage JCC Cinematographic Days in 2014. “VALSE DE L’AUBE” is haar tweede film. Ze werkt aan andere kortfilm-scripts en ontwikkelt een speelfilmproject.

 

Petits Bonheurs (90 minuten)

Synopsis

Na de dood van de vader worden Noufissa, een meisje van vijftien jaar en haar moeder gedwongen om een ​​uitnodiging van een verre neef te accepteren om bij haar grote traditionele gezin te komen wonen. Een felle vriendschap wordt onmiddellijk gesmeed tussen de twee jonge neven. Toen een groot liefdesverhaal waarin Chama het op zich neemt om Noufissa te initiëren in de innerlijke intieme wereld van vrouwen in het wijde huis. Op deze achtergrond zijn andere lotsbestemmingen verweven met andere vrouwen in het gezin: Kulthum, de jongere zus van Chama is verplicht haar flirt te onderbreken met haar neef, dezelfde leeftijd als zij, om te trouwen met een oude man die ze niet liefheeft ; andere vrouwen verlangen ernaar het grote familiehuis te verlaten om onafhankelijker te leven met hun eigen kinderen en echtgenoten; andere meisjes streven ernaar om een ​​waar liefdesverhaal te leven, zoals ze van tijd tot tijd hebben gezien in een Egyptische musical. Zoveel dromen die binnen de muren van het grote huis blijven waar mannen, altijd afwezig, slechts schaduwen en geesten zijn. Deze dromen lijken …

Regisseur

Deze film is geregisseerd door Chrif Tribak. Chrif Tribak is in 1971 geboren in Larache, in het noorden van Marokko. Hij is gevormd in de schoot van  la Fédération des ciné-clubs in Marokko. Daarna heeft hij stage gelopen bij Fémis in Parijs. Hij heeft twee korte films gemaakt.Le Temps des camarades is tijdens Cinéma en mouvement 2 (Festival de San Sebastian, Espagne) bekroond. Hij heeft ook vier telefilms gemaakt voor de nationale televisie . Petits Bonheurs is zijn eerste speelfilm.

Na afloop Q & A