Laden Evenementen
Debat | woensdag 06 feb 20:00 - 22:00

6 februari debat Nieuw leven door loting: een toekomst voor wijkraden?

Tickets

Onderstaand nummer bevat de tickets voor dit evenement in je winkelwagen. Klik op "Koop Tickets" om bestaande deelnemersinformatie aan te passen en de hoeveelheid tickets aan te passen.
Tickets zijn nog niet beschikbaar

De werkgroep versterking lokale democratie organiseert op 6 februari een debat in de Pletterij over wijkraden.

Haarlemmer Piet de Vries heeft hiervoor research gedaan in ondermeer Rotterdam en Groningen. In de Oosterparkwijk in Groningen is bijv. de coöperatieve wijkraad van start gegaan, met 11 gelote wijkraadsleden en 6 gemeenteraadsleden plus een panel van 400 -gelote- wijkbewoners. Het gaat niet alleen om meepraten, maar om echte decentralisatie van besluitvorming. Is dit ook wat voor Haarlem?

Uit Rotterdam en Groningen komen wijkraadsleden naar de Pletterij met wie we in gesprek gaan. Haarlemse wijkraad- en gemeenteraadsleden zijn bijzonder welkom op deze avond die past in de door de gemeente georganiseerde maand van de democratie.

Dit debat kan worden beschouwd als voorbereiding op een excursie waar ook raadsleden aan deelnemen naar de Oosterparkwijk in Groningen op dinsdag 19 maart. Op de avond zelf wordt een interview, dat op 22 januari is gemaakt door TV-Noord- Holland  met Thea Backhuis van de wijkraad Oosterparkwijk getoond en wordt verder een beeld gegeven van de samenstelling van de wijkraad in genoemde wijk.
Uit Rotterdam zullen aan het woord komen Mitchel Murk van het wijkcomité Nesselanden en Henk Wierenga, lid van de coöp, wijkraad Oosterparkwijk.

Het debat wordt geleid door Jan van Eeden.