Laden Evenementen
muziek | zondag 06 jan 16:00 - 18:00

6 januari Ziv Taubenfeld’s Full Sun

Tickets

Onderstaand nummer bevat de tickets voor dit evenement in je winkelwagen. Klik op "Koop Tickets" om bestaande deelnemersinformatie aan te passen en de hoeveelheid tickets aan te passen.
Tickets zijn nog niet beschikbaar
Een internationale groep musici uit Amsterdam presenteert kleurrijke, gelaagde muziek gewijd aan invloedrijke figuren op het gebied van improvisatie, zoals Sunny Murray en John Tchicai.

Full Sun werd opgericht door Ziv Taubenfeld met de bloeiende improvisatiescene van Amsterdam als uitgangspunt. Verhalen uit de eeuwenoude Natufische cultuur en uit modernere tijden klinken door in de improvisaties en composities. Het ensemble gebruikt grafische partituren die vertaald worden in melodieën, onderlinge aanwijzingen, grooves en eerbetuigingen aan de invloedrijke jazzmusici John Tchicai, Jemeel Moondoc en Sunny Murray.

Ziv Taubenfeld

Ziv Taubenfeld werd geboren in Karmiël, Israël en begon op 11-jarige leeftijd met klarinet. Op het plaatselijke conservatorium ontdekte hij de basklarinet, wat al snel zijn hoofdinstrument werd. Zijn interesse in improvisatie werd nog verder aangewakkerd toen hij de invloedrijke saxofonist Albert Beger ontmoette, wat leidde tot gevorderde studie van de basklarinet in Nederland, bij Michael Moore.

Line-up:
Michael Moore (US/NL) – rietinstrumenten
Luis Vicente (PT) – trompet
Joost Buis (NL) – trombone
Ziv Taubenfeld (IL/NL) – basklarinet, composities
Nico Chientaroli (AR/NL) – piano
Shay Hazan (IL) – contrabas
Onno Govaert (NL) – drums