Laden Evenementen
Debat | dinsdag 06 nov 20:00 - 22:00

6 november debat “Omgaan met kritiek en tegenslag”

Tickets

Onderstaand nummer bevat de tickets voor dit evenement in je winkelwagen. Klik op "Koop Tickets" om bestaande deelnemersinformatie aan te passen en de hoeveelheid tickets aan te passen.
Tickets zijn niet meer beschikbaar

Op 13 november 2018 is het 150 jaar geleden dat de beroemde operacomponist Gioacchino Rossini stierf. Hij schreef meer dan 40 opera’s waaronder  “De Barbier van Sevilla” en “Guillaume Tell”. Maar al op jonge leeftijd deed één bepaalde gebeurtenis het leven van de jonge componist ingrijpend veranderen.

In de muziektheaterproductie Rossini.nu, met muziek uit de Petite Messe Solennelle,  wordt het leven van Rossini ontleed en wordt hij soms letterlijk op de snijtafel gelegd. De première is op 17 november 2018 in de Doopsgezinde Kerk te Haarlem. Meer over deze productie op www.rossini.nu.

 

In het kader van Rossini.nu wordt op 6 november een debat in de Pletterij gehouden over “omgaan met kritiek en tegenslag”. Rossini stopte immers abrupt met componeren na een slechte kritiek van zijn intendant Mr. Lubert. Hij had toen, pas 33 jaar oud, zo’n 40 opera’s gecomponeerd. Had hij er gewoon genoeg van? Had hij voldoende verdiend of was er meer aan de hand? Bekend is dat hij de glans en flow in zijn leven nooit meer echt terugvond en dat hij last kreeg van angsten, fobieën en diverse ziektes.

Hoe ga je als kunstenaar om met kritiek en tegenslag? Hoe houd je je staande als er van je wordt verwacht dat je je enerzijds kwetsbaar opstelt en als anderzijds iedereen moet kunnen zeggen wat hij vindt? Is de kunstenaar meer sensibel dan andere disciplines; kampte de jonge Rossini met zoiets als wat we nu een burn-out noemen? Is er een raakvlak met de toenemende hoeveelheid jongeren met een burn-out in onze prestatiemaatschappij?

Over dit soort vragen gaan we in debat met deskundigen en betrokkenen, zowel uit het kunstvak als uit andere disciplines. Deze sprekers zijn:

Don Duyns – scenarioschrijver, schrijver van Rossini.nu

 

 

 

Herman Hopman – oud trompettist van het Gelders Orkest, nu therapeut voor mensen die vastlopen

 

 

Thijs Launspach – psycholoog, docent bij de UvA, schrijver van “Fokking Druk”

 

 

 

 

Titus Muizelaar – acteur, regisseur

 

 

 

De presentatie is in handen van Frénk van der Linden