Laden Evenementen
Event | zondag 06 okt 15:30 - 17:30

6 oktober Opening Expositie en Boekpresentatie Peter Arends

Tickets

Onderstaand nummer bevat de tickets voor dit evenement in je winkelwagen. Klik op "Koop Tickets" om bestaande deelnemersinformatie aan te passen en de hoeveelheid tickets aan te passen.
Tickets zijn niet meer beschikbaar

ANGSTEN EN FOBIEËN – van Anablefobie tot Zemmifobie

Een serie fantasierijke prenten van Peter Arends in gelimiteerde oplage. Deze reeks bijzondere prenten is vanaf 6 oktober t/m 30 november te bezichtigen in de Pletterij. De tekeningen met begeleidende tekst zijn gebundeld in een prentenboek. Tijdens de opening van de expositie zal het boek te koop zijn.

Horaki
Joost Pollmann (RonFoto)

 

 

De presentatie is in handen van Joost Pollmann en de band Horaki zorgt voor de muziek.

 

 

Het idee voor de tekeningen is ontstaan toen Peter Arends ontwerpschetsen maakte voor een logo en huisstijl in opdracht van een Amerikaanse tandartspraktijk. De samenwerking verliep nogal stroef. Zijn ideeën bleken ver verwijderd van wat de opdrachtgever voor ogen had. Na een lange reeks aanpassingen heeft hij uit baldadigheid een cartoon getekend: Een vals klein mannetje met bebloed schort, in zijn ene hand een accuboormachine en in de andere een combinatietang. Het onderschrift luidde: Mr Dente, affordable dentist care…

Toen drong het tot hem door dat veel mensen de tandarts zo zien en panisch bang zijn als er iets aan hun gebit gedaan moet worden. En dat er veel méér van dit soort angsten bestaan. Angsten die verbeeld kunnen worden in fantastische tekeningen!

Om de toevloed aan beelden enigszins te hanteren besloot Peter Arends het alfabet te gebruiken als ordenend principe. Bij elke letter heeft hij een fobie gezocht die zijn fantasie prikkelde tot het maken van steeds gedetailleerder tekeningen.

Tekenplezier en humor hebben een belangrijke rol gespeeld bij het maken van de prenten. Toch is er sprake van een ernstige ondertoon. Dat het leven van mensen behoorlijk verziekt kan worden door angst, weet hij uit eigen ervaring.

De tekeningen met begeleidende tekst zijn gebundeld in een prentenboek en gepubliceerd door uitgeverij Xtra. Verkrijgbaar bij de stripspeciaalzaak en betere boekhandel. ISBN 978-94-90759-98-8

www.peter-arends.nl