Laden Evenementen
Film | vrijdag 07 dec 19:30 - 22:30

7 december avond Maghreb Film Festival Le Prénom Mohamed & Raja el Mellah

Tickets

Onderstaand nummer bevat de tickets voor dit evenement in je winkelwagen. Klik op "Koop Tickets" om bestaande deelnemersinformatie aan te passen en de hoeveelheid tickets aan te passen.
Tickets zijn niet meer beschikbaar

Le Prénom Mohamed (15 minuten)

Synopsis

Mohamed is de populairste naam ter wereld. Het is echter niet eenvoudig om deze naam in een deel van de wereld te dragen. Dit is wat een jonge jongen vertelt door levenssituaties in Frankrijk. Zijn ouders herinneren hem aan de boodschap van vrede en liefde die de Boodschapper van de Islam heeft verspreid, de Boodschapper Mohamed.

 

Regisseur

Malika Zairi, geboren in Parijs, heeft een dubbele Frans-Marokkaanse nationaliteit. Ze werkte meer dan 15 jaar in de sector van het maatschappelijk werk. Ze maakte haar eerste korte film, “Van de ene wereld naar de andere” over schizofrenie, die te maken heeft met echte situaties.

Raja, Bent el Mellah (70 minuten)

Synopsis

Najat, een jonge Marokkaanse vrouw, heeft de Franse regisseur Jacques Doillon ontmoet en werd gecast in zijn film Raja waarvoor ze de prijzen van Beste Actrice won op zowel het Filmfestival van Venetië als het Filmfestival van Marrakech. Raja Bent El Mellah is een film over de achterkant van roem en de ongelijkheid van de wereld.

 

 

Regisseur

Abdelilah El Jaouhari is een regisseur, scenarioschrijver, journalist en filmcriticus, geboren in Fez in Marokko. Hij is een actieve stem in de Marokkaanse filmcultuur, als criticus en als filmmaker.

 

Na afloop Q & A