Laden Evenementen
Film | vrijdag 07 dec 15:30 - 17:00

7 december middag Maghreb Film Festival La Belle et la Meute

Tickets

Onderstaand nummer bevat de tickets voor dit evenement in je winkelwagen. Klik op "Koop Tickets" om bestaande deelnemersinformatie aan te passen en de hoeveelheid tickets aan te passen.
Tickets zijn nog niet beschikbaar

La Belle et la Meute

Mariam, een vrolijk Tunesisch meisje met grote lachende ogen, is 21. Zij en haar vriendin maken zich op voor een feestje. Ze schminken zich, passen een sexy jurk. Op de dansvloer laat Mariam zich verleiden door de knappe Youssef. En dan zien we Mariam plots in tranen, met een gescheurde jurk, zonder schoenen noch handtas. Ze is verkracht. Gedurende de rest van de nacht zal Mariam moeten vechten voor haar rechten en haar waardigheid. Maar hoe kan recht zegevieren als het aan de kant van de folteraars staat? Van ziekenhuis tot politiebureau, Mariam voelt de minachting en de intimidatie aan de lijve…

Regisseur

Kaouther Ben Hania, is een succesvolle Tunesische regisseuse. Haar films hebben prijzen gewonnen op verschillende festivals, waaronder op het Salé Women’s International Film Festival, het Filmfestival van Namur en de Carthage Filmdagen. Haar films werden ook geselecteerd voor het Filmfestival van Venetië en het Filmfestival van Cannes (La Belle et la Meute) in de categorie Un Certain Regard.

 

Na afloop Q & A