Laden Evenementen
muziek | zaterdag 09 mrt 20:30 - 22:30

9 maart Gadjo Orkestra presenteert cd: Een illusoire ‘Urban Tour 2030’ uitverkocht

Tickets

Onderstaand nummer bevat de tickets voor dit evenement in je winkelwagen. Klik op "Koop Tickets" om bestaande deelnemersinformatie aan te passen en de hoeveelheid tickets aan te passen.
Tickets zijn niet meer beschikbaar

Dit concert is helaas uitverkocht

Zaterdag 9 maart presenteert Gadjo Orkestra haar debuut- cd in de Pletterij. De Gadjo- mix van muziek uit de Balkan vermengd met jazz improvisaties is vastgelegd door Rob Brakel en Micha Wesseling. Gadjo- accordeonist en grafisch ontwerper Peter Arends heeft de opnames bewerkt en het hoesontwerp gemaakt. Het resultaat wordt op 9 maart ten doop gehouden met een optreden van het 9- koppig orkest.

Gadjo Orkestra speelt muziek uit de Balkan. Negen virtuozen brengen energie, waanzin en melancholie naar de podia. Muziek met vaak ongebruikelijke maatsoorten waar vanzelfsprekend toch op gedanst kan worden. Muziek die wisselt tussen snelle tempi en hartverscheurende ballads, tussen het tragische en het extatische, tussen humor en eros.

Het opnameproces nam de nodige tijd in beslag. Twee opnamedagen, april 2017 en mei 2018, waren nodig om de 9 stukken op te nemen. De opnames vonden in een live setting plaats. Alles in één keer, zonder overdubs. Op deze manier werd gepoogd de energie en spontaniteit van Gadjo te vangen. Percussie virtuoos Alper Kekeç speelt als gast- muzikant mee op 2 stukken. Gadjo- accordeonist Peter Arends, in het dagelijks leven grafisch ontwerper, ontwierp de hoes, een potloodtekening met een geketende robothond als bewaker van een houten ‘Pipo wagen’ in een groezelige steeg. De verbeelding van een illusoire ‘Gadjo Orkestra Urban Tour 2030’.

Gadjo Orkestra bestaat uit: Djordje Matiç- zang en percussie, Hilde Kertész- viool en zang, Frank Stolwijk- klarinet en sopraan sax, Michel Duyves- basklarinet, Peter Arends – accordeon, Ilia Lumbroso- alt sax, Arno Duivestein- tuba, Sándor Kém- contrabas, Lars van der Weiden- drums. De foto is gemaakt door Rob Brakel.

De CD is in de zaal te koop en kost 10 euro.