Laden Evenementen
muziek | zaterdag 17 mrt 20:30 - 22:30

Benefietconcert Muzikanten voor Muzikanten

Tickets

Onderstaand nummer bevat de tickets voor dit evenement in je winkelwagen. Klik op "Koop Tickets" om bestaande deelnemersinformatie aan te passen en de hoeveelheid tickets aan te passen.
Tickets zijn nog niet beschikbaar

Zaterdag 17 maart is in de Pletterij een benefietconcert om muziekinstrumenten aan te schaffen voor een unieke band uit Mutare, bestaande uit blinde muzikanten. Dit concert zou oorspronkelijk op 23 januari jl. plaatsvinden.

De stedenband Haarlem Mutare startte in 1998 een huisvestingsproject voor de mensen met weinig geld in de wijk Hobhouse.  Met veel opofferingen zijn 220 woningen gerealiseerd. Onder de nieuwe bewoners was ook een aantal gehandicapten. Zimbabwanen gaan niet snel bij de pakken neerzitten. Drie blinde muzikanten vormden in 2012 samen met twee familieleden de Unique Giants Band. Omdat dit leuk was, maar ook om daarmee een inkomen voor hun familie bij elkaar te sprokkelen.

Temba Kupfembudu

Even voorstellen: Bandleider Temba Kupfembudu, Mazuru Cloud en Paul Mavhunda, ze spelen samen met Godfrey Kupfembudu en George Mahuni in de Unique Giants Band. Met geleende spullen wordt er in Mutare opgetreden en er werd zelfs genoeg materiaal verzameld voor een CD. Het genre is Museve (Traditional Fast Tempo Zimbabwean Music). Erg populair daar. Maar het zou nog fijner zijn als ze genoeg geld hadden om hun eigen instrumenten te hebben.

Om dat te realiseren wordt er in de Pletterij een benefietconcert georganiseerd met belangeloze medewerking van de Haarlemse bands DiNanga, Itchy Donkey en MacHielo and the Mystery Guest Band .

De toegang is € 10,-  en elke cent gaat naar Mutare! Doe mee! Kom zaterdag 17 maart om 20 uur naar de Pletterij. Voor een tientje geniet je van een heerlijke muziekavond en steun je muzikanten en hun familie in hun strijd om het bestaan.

Het wordt een feestje, we vieren ook het 25-jarig bestaan van de Stedenband Haarlem-Mutare.