Laden Evenementen
muziek | dinsdag 23 jan 20:30 - 22:30

Benefietconcert Muzikanten voor Muzikanten

Tickets

71 beschikbaar
23-01-18 Benefietconcert10,00

Vul alstublieft alle verplichte velden in

Dinsdag 23 januari is in de Pletterij een benefietconcert om muziekinstrumenten aan te schaffen voor een unieke band uit Mutare, bestaande uit blinde muzikanten.

De stedenband Haarlem Mutare startte in 1998 een huisvestingsproject voor de mensen met weinig geld in de wijk Hobhouse.  Met veel opofferingen zijn 220 woningen gerealiseerd. Onder de nieuwe bewoners was ook een aantal gehandicapten. Zimbabwanen gaan niet snel bij de pakken neerzitten. Drie blinde muzikanten vormden in 2012 samen met twee familieleden de Unique Giants Band. Omdat dit leuk was, maar ook om daarmee een inkomen voor hun familie bij elkaar te sprokkelen.

Temba Kupfembudu

Even voorstellen: Bandleider Temba Kupfembudu, Mazuru Cloud en Paul Mavhunda, ze spelen samen met Godfrey Kupfembudu en George Mahuni. Met geleende spullen wordt er in Mutare opgetreden en er werd zelfs genoeg materiaal verzameld voor een CD. Het genre is Museve (Traditional Fast Tempo Zimbabwean Music). Erg populair daar. Maar het zou nog fijner zijn als ze genoeg geld hadden om hun eigen instrumenten te hebben.

Om dat te realiseren wordt er tijdens de fototentoonstelling OVER EN WEER van de stedenband Haarlem-Mutare in de Pletterij een benefietconcert georganiseerd met belangeloze medewerking van de Haarlemse bands DiNanga, Itchy Donkey en Stufkens Littel Band.

De toegang is € 10,-  en dit bedrag komt geheel ten goede aan de Mutarese collega-muzikanten

Het belooft een fijne avond te worden