Laden Evenementen
Event | zondag 02 apr 15:00 - 17:00

Bert Vuijsje en jazzheld Ado Broodboom

Tickets

Wie zijn aanwezig

13 personen hebben zich aangemeld voor Bert Vuijsje en jazzheld Ado Broodboom

  • sjaak roodenburg
  • Theresia ter Wolbeek
  • Djoeke Bekkema
  • Annelies Kuijper
  • Peter Krom
  • Joost Mulder
Onderstaand nummer bevat de tickets voor dit evenement in je winkelwagen. Klik op "Koop Tickets" om bestaande deelnemersinformatie aan te passen en de hoeveelheid tickets aan te passen.
02-03-17 Broodboom
5,00
Onbeperkt
02-04-17 Broodboom, jonger dan 25 jaar
3,00
Onbeperkt

Op zondagmiddag 2 april wordt in de Haarlemse Pletterij door jazzjournalist Bert Vuijsje en jazzlegende Ado Broodboom teruggeblikt op het roemruchte verleden van de beste Nederlandse jazztrompettist van de vorige eeuw. En waar kan dat beter dan in Haarlem waar toen in de Haarlems Jazz Club ten tijde van Rob Heeck, talrijke jazzmusici uit Ado Broodbooms tijd furore maakten, zoals Harry Verbeke, Ruud Brink, Cees Smal, Ton Vingerhoets en Fred Leeflang?

Dit naar aanleiding van het zojuist uitgekomen boek ‘Ado Broodboom trompet’, een rijk geïllustreerde ‘biografie’ waarin opgenomen een cd met muzikale hoogtepunten. Het programma bestaat uit de vertoning van de aflevering over Ado Broodboom uit de serie Jazzportretten van het Nederlands Jazz Archief. Vervolgens gaan Vuijsje en de 94-jarige (!) Broodboom in gesprek over de orkesten en bands waarin Ado Broodboom gespeeld heeft aan de hand van een aantal bijzondere opnamen op de cd van The Ramblers, Boy’s Big Band, Kid Dynamite, de Rhythme All Stars en met fluitist Herbie Mann en tenorsaxofonist Lucky Thompson. Ook wordt een langer fragment vertoond van een concertregistratie van de Big band van Boy Edgar.

Meer over Ado Broodboom bij Uitgeverij In de Knipscheer.