Laden Evenementen
Film | zaterdag 23 dec 20:00 - 22:00

Bijdrage aan 3FMSerious Request van de Pletterij: documentaire Vergeet mij niet

Tickets

Onderstaand nummer bevat de tickets voor dit evenement in je winkelwagen. Klik op "Koop Tickets" om bestaande deelnemersinformatie aan te passen en de hoeveelheid tickets aan te passen.
Tickets zijn niet meer beschikbaar

De Pletterij organiseert samen met het Rode Kruis in het kader van  3FMSerious Request een filmavond op zaterdag 23 december. Op deze avond wordt de documentaire Vergeet mij niet van Jan Jaap Kuiper vertoond. De vrijwillige bijdrage van de bezoekers komt geheel ten goede van 3FMSerious Request.

In Nederland hebben we overal een mening over, ook over vluchtelingen. Maar wat weten we eigenlijk over hun situatie en die van hun kinderen? In Vergeet me niet volgen we op een Katwijkse school de leerlingen en leraren die elke dag weer op hun eigen manier de dag proberen door te komen en er het beste van te maken, hoe moeilijk dat ook is. Op de Katwijkse school De Verrekijker krijgen zo’n honderdvijftig kinderen uit het naastgelegen asielzoekerscentrum les. Voor de bevlogen leerkrachten is het de ultieme uitdaging de kinderen een veilige haven te bieden en de lesdag zo normaal mogelijk te laten verlopen. De ouders van de leerlingen op OBS De Verrekijker in Katwijk zijn uitgeprocedeerde asielzoekers. De Verrekijker probeert een normale basisschool te zijn waar kinderen goed onderwijs krijgen en onbezorgd kunnen spelen. Maar na een reeks van gedwongen uitzettingen wordt het steeds moeilijker om de leerlingen van een veilige haven te voorzien. De situatie op school wordt nog ingewikkelder wanneer een nieuwe groep kinderen uit oorlogsgebied Syrië arriveert.

In het voorprogramma staat  de korte film  Shouted from the rooftops: de Nederlandse filmmaakster Beri Shalmashi zamelde met de hulp van 155 crowdfunders genoeg geld in om in de zomer van 2016 een korte film op te nemen in Iraaks Koerdistan. Met een minicrew en een handjevol acteurs filmde ze nabij de 8.000 jaar oude citadel van Erbil.  ‘Shouted from the Rooftops’. Vanaf het dak van een gebouw in een Koerdisch stadje dat in puin ligt door oorlogsgeweld, ziet Ferhat hoe zijn geliefde Sherin gewapend naar het front vertrekt. Ferhat wacht op Sherins terugkomst, terwijl hij mijmert over hun romance. De Nederlands-Iraakse productie vertelt op een ingetogen manier een schrijnend liefdesverhaal